2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Senki nem érti, hogy alakult ki a rejtélyes víznyelő az Atacama-sivatagban

Hirdetés

Senki nem érti, hogy alakult ki a rejtélyes víznyelő az Atacama-sivatagban

Senki nem tudja, hogy keletkezett egyik napról a másikra az atacamai-sivatagban az a víznyelő, ami szinte tökéletes köralakjával is kitűnik – derül ki az RTL Híradóból. A rejtélyes omlás egy chilei rézbánya közelében történt, ahol ennek hatására egy időre leállították a munkát.

Chile a világ legnagyobb rézkitermelője és a most nyílt víznyelőtől nem messze, légvonalban alig 50 kilométerre történt az ország történetének legismertebb bányabalesete. 12 éve 33 bányász rekedt itt a föld alatt, a kimentésükben a NASA is segítséget nyújtott, végül három hónap múlva, egyesével tudták felszínre hozni a csapdába esett bányászokat.

Hirdetés

Az, hogy hirtelen megnyílik az ember lába alatt a föld nem annyira ritka, mint gondolnánk, az esetek túlnyomó többségében az okozza, hogy fellazul a talaj, ami vízátfolyás, vagy éppenséggel föld alatt zajló munkálatok miatt is kialakulhat.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220803_Atacama_viznyelo_banya#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

A koronavírus-járvány kitörése óta sokat megtudtunk a kórokozóról, és az is kiderült, hogy egyes embereknél …