2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Semmit sem tisztelnek: visszaélnek a neten II. Erzsébet királynő halálával

Hirdetés

Semmit sem tisztelnek: visszaélnek a neten II. Erzsébet királynő halálával

Adathalász-kampány próbálja kihasználni a II. Erzsébet királynő halálával kapcsolatos érdeklődést, ráadásul a kampány mögött állók a Microsoft nevében próbálnak adatokat gyűjteni. Mindez a Proofpoint tweetsorozatából derül ki, amely nemrég jelent meg a Threat Insight Twitter-oldalán.

Az adathalász üzenetek állítólagos feladója a Microsoft, és a címzetteket arra kérik, hogy hozzászólásaikkal, fotókkal segítsenek egy interaktív, mesterséges intelligencia alapú memóriakártya létrehozásában, amelyet a királynő emlékének szentelnének.

Hirdetés

A támadókat persze nem a levelek és nem a fényképek érdeklik, hanem Microsoft-fiókok hitelesítő adatait próbálják megszerezni. Az e-mailek rosszindulatú webhelyekre mutató hivatkozást tartalmaznak, amelyek ahelyett, hogy engedélyeznék az „emlékezetes szavak” benyújtását, a Microsoft hitelesítő adatait kérik. Az is kiderült, hogy a kiberbűnözők az EvilProxy adathalász-készletet használták a támadás végrehajtásához. Ez a készlet viszonylag új, és megvásárolható az exploit fórumokon.

Az Egyesült Királyság kormányának Nemzeti Kiberbiztonsági Központja figyelmeztetett a támadásra, és azt mondták, hogy már folyik a vizsgálat az ügyben.

Mítosz vagy fontos? Jó ötlet egy-két havonta jelszót cserélni?

Ha munkahelye informatikusa rákényszeríti, hogy néhány havonta változtasson jelszót, mutassa meg neki az alábbi előírásokat, tanulmányokat.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220919_adathalasz_tamadas_masodik_erzsebet_kiralyno_halala#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az Apple adott egy nagyon jó tanácsot a panaszkodó iPhone-osoknak

Az Apple adott egy nagyon jó tanácsot a panaszkodó iPhone-osoknak

Nagy lelkesedéssel frissítenek az iPhone-osok (már aki megteheti közülük) az Apple legújabb mobil operációs rendszerére, …