2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Rövid gamer klaviatúra jön az Asustól

Rövid gamer klaviatúra jön az Asustól

Érintős LED-csík is van a vezeték nélküli modell szélén.

Nem minden számítógépes játékos szeret klasszikus kialakítású billentyűzettel játszani, van akinek ez az asztalon való helyhiány miatt nem praktikus, mások számára pedig ergonómiai problémát okoz. A napokban az ASUS bemutatott egy igen kompakt megoldást számukra, a ROG Falchion modellen nincs dedikált funkciógombos rész és numerikus billentyűzet, a középső nyílgombos és funkciógombos részeket pedig a tervezők bepréselték az alfanumerikus rész jobb szélére.

Asus ROG FalchionForrás: Asus

A megszokotthoz képest 35 százalékkal rövidebb billentyűzet nem taglalt típusú Cherry MX mechanikus kapcsolókat használ, karácsonyfaként világít, továbbá a bal szélére került egy érintésérzékeny LED-csík. Ennek a funkciója testre szabható, bár nem tökéletesen világos, hogy mit és hogyan lehet vele állítgatni.

Az Asus szerint a vezeték nélküli ROG Falchion számítógépbe bedugható vevőegysége 2,4 GHz-es wifit használ a kommunikációra, a gombok lenyomásakor pedig csak 1 ms a késleltetés. Az akkuja elvileg 400 óra üzemidőt biztosít.

Nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a termék, de nyilvánvalóan nem költséghatékony megoldásról van szó, szükség lehet a malacpersely feltörésére a megrendelésekor.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200725-asus-rog-falchion-rovid-gamer-billentyuzet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tiszteletét teszi Alan Wake a Controlban

Bemutatkozik a Remedy Connected Universe. Augusztus 27-én megjelenik a finn Remedy nagy sikert aratott Controljának …