2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Rém ijesztő cápát fogtak ki, lehet, hogy egy teljesen új faj lesz

Hirdetés

Rém ijesztő cápát fogtak ki, lehet, hogy egy teljesen új faj lesz

Egy ausztrál horgász, Trapman Bermagui találta meg azt a különös cápát, amelyik ránézésre szinte egyetlen ismert cápafajra sem hasonlít. Ennek oka, hogy a cápának hatalmas szemei vannak, a szája, illetve a fogai pedig fehérek és kifelé állnak:

© Facebook/Trapman Bermagui

A különös cápáról készült, egyébként kissé ijesztő fotó egy tengerkutatót is érdekelni kezdett. Szerinte az állat latin neve Centroscymnus owstoni. Dean Grubbs, a Floridai Állami Egyetem tengerbiológusa azt is hozzátette az Indenpendent szerint, hogy jó eséllyel az alvócápák egyik képviselőjéről van szó; elmondása szerint a Mexikói-öbölben és a Bahamákon is találkozott már ilyen élőlénnyel.

Hirdetés

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Christopher Lowe, a Kaliforniai Állami Egyetem professzora úgy véli, sokkal inkább egy búvárcápával lesz dolguk – de az is lehet, hogy egy teljesen új faj került elő, ami szerinte nem is lenne olyan meglepő. A kutató hozzátette: még az is lehet, hogy a Dalatias lata, vagy a faj egy másik példányát sikerült megtalálni. Ez az 1800 méteres mélységet kedveli, egyébként pedig az Atlanti-, az Indiai- és a Csendes-óceánban is megtalálható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220919_capa_ragadozo_allat_elovilag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …