2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Rejtélyes, kardokkal felszerelt bombával likvidálták az al-Kaida vezérét

Hirdetés

Rejtélyes, kardokkal felszerelt bombával likvidálták az al-Kaida vezérét

A Hellfire R9X nevű különleges töltet végezhetett múlt vasárnap Ajmán az-Zavahirival, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetőjével Afganisztánban – írta erről a BBC.

A portál szerint egy rendkívül precíz eszközről van szó, aminek a létezését az amerikai hadsereg ezidáig nem ismerte el. Ugyanakkor már többször lehetett hallani arról, hogy ilyen – úgynevezett – nindzsabombával hajtottak végre támadásokat.

Az R9X érdekessége, hogy kívülről szinte semmiben sem különbözik a többi Hellfire-rakétától. A belseje viszont nem robbanószert, hanem hat darab borotvaéles, kardszerű pengét rejt. Ezek közvetlenül a becsapódás előtt nyílnak ki.

A fegyvert állítólag kimondottan olyan helyzetekben vetik be, amikor részletes információ áll rendelkezésre a célpont tartózkodási helyéről, illetve, ha a közelben civilek is vannak. (A rendes bombákkal ellentétben az R9X pusztítása sokkal célzottabban zajlik, megkímélve a közelben lévőket.)

Úgy tudni, az al-Kaida-vezér az erkélyen állt Kabulban, amikor az R9X becsapódott. Az akció során a 71 éves terrorvezér azonnal meghalt, felesége és lánya azonban, akik az ingatlanban tartózkodtak, sértetlenek maradtak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220803_al_kaida_drontamadas_bomba_raketa_hellfira_r9x#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csak még ijesztőbb lett a már eleve félelmetes humanoid robot, az Ameca – videó

Csak még ijesztőbb lett a már eleve félelmetes humanoid robot, az Ameca – videó

Nem ért véget az eddigi leghatékonyabbnak látszó humanoid robot, az Ameca fejlesztése – derül ki …