2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Recseg-ropog a Flightradar, annyian nézik, ahogy Nancy Pelosi Tajvan felé repül

Hirdetés

Recseg-ropog a Flightradar, annyian nézik, ahogy Nancy Pelosi Tajvan felé repül

Frissítés: Pelosi gépe időközben landolt Tajvanon.

Korábban írtuk:

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok képviselőházának elnöke távol-keleti diplomáciai körútjának részeként kedden Tajpejbe látogat. A magas rangú amerikai politikus az Egyesült Államok légierejének SPAR19-es jelzésű repülőgépén utazik Kuala Lumpurból a tajvani fővárosba. A diplomáciai vihart kiváltó utat több százezren kísérik figyelemmel a Flightradar24 valós idejű légiforgalom követő weboldalon, ahol mostanra várólista alakult ki. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak várniuk kell, mire bejutnak az oldalra.

Hirdetés

Ilyen magas rangú politikus 25 évvel ezelőtt járt legutóbb a szigetországban, amelyet hivatalosan az Egyesült Államok sem ismer el önálló államként, de kiterjedt diplomáciai kapcsolatokat és védelmi együttműködést folytat vele.

Kína agresszív katonai választ ígért egy esetleges Pelosi-útra, Hszi Csin-ping kínai elnök pedig egyenesen arra figyelmeztette Joe Biden amerikai elnököt egy telefonos egyeztetésen, hogy „ne játsszon a tűzzel”.

Az elnök kabinetje korábban jelezte, hogy a képviselőház elnökének látogatását „nem tartják jó ötletnek”, ugyanakkor azt is leszögezték, hogy Amerikában a hatalmi ágak szétválasztásának elve uralkodik, és nem szólhatnak bele abba, mit csinál vagy hová megy a törvényhozás egy tisztségviselője.

Pelosi amúgy ezzel a géppel repül:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220802_flightradar_nancy_pelosi_kepviselohaz_tajvan_repules#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Totális a félreértés a sok mobilozásról, magyar kutatók szerint sok minden éppen fordítva igaz

Totális a félreértés a sok mobilozásról, magyar kutatók szerint sok minden éppen fordítva igaz

Számos kutatás szerint a korai és túlzott tévénézés későbbi figyelemproblémákhoz és hiperaktivitáshoz vezethet. Ez fordítva …