2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Pokolian vörös eget fotóztak Kínában

Hirdetés

Pokolian vörös eget fotóztak Kínában

Egy sci-fi filmbe, vagy akár Dante poklába is képzelhették magukat, akik az alábbi felvételeket készítették a kínai Csousanban. A május 7-i videón egészen furcsán vörös ég látható, mintha valamilyen apokaliptikus esemény történne. A helyiek közül nagyon sokan ragadtak telefont, hogy rögzítsék a szokatlan éjszakai fényjelenséget.

Voltak, akik napviharra gyanakodtak, a földöntúlinak tűnő látványosság mögött azonban más áll: a légnedvesség, amely részben felhőként, részben ködként jelentkezett. Az így kialakuló aeroszol nem csak visszatükrözte, de látványosan szét is szórta a föld felől érkező vörös fényt, ami a város partjai közelében dolgozó egyik halászhajó fénye lehetett – írja az AccuWeather.com.

Halászhajókkal igencsak jól el van látva a Kína keleti partvidékén fekvő másfélmilliós lakosú település, amelye nem csak, hogy a világ legforgalmasabb kikötői közé tartozik, de ott található az ország legnagyobb halászterülete is.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220513_voros_feny_az_egen_kina_csousan_fenyjelenseg#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Még pénteken mutatta be az ismert orosz haditudósító, Alekszandr „Szasa” Koc működés közben a világ …