2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Óriási szem a jövőből: különleges festést kap az Emirates tíz Airbus A380-as repülője

Hirdetés

Óriási szem a jövőből: különleges festést kap az Emirates tíz Airbus A380-as repülője

Az Emirates Airbus A380-as repülőgépei közül tíz különleges festést kap, melynek főszereplője a Museum of the Future (A jövő múzeuma), dubaj februárban megnyílt új látványossága. Az első gép már el is készült – jelentette be szerdán a légitársaság, amely szerint a másik kilenc szuperjumbót is néhány héten belül átfestik.

© Emirates

A február 22-án megnyitott Museum of The Future más hasonló intézményektől eltérően nem a múltra vagy a jelenre, hanem a jövőre koncentrál. De szó szerint is kitűnik társai közül: az intézmény 77 méter magas. A hétemeletes építmény több mint 30 ezer négyzetméteren ad helyet interaktív kiállításoknak.

Hirdetés

© Dubai Future Foundation

A tárlatok látogatói élményszerűen kipróbálhatják azokat az ígéretes technológiákat, melyek magukban hordozzák a lehetőséget az emberiség jövőjének alakítására. A múzeum nagy hangsúlyt fektet a robotika és a mesterséges intelligencia jelenének és várható eredményeinek bemutatására.

Az Emirates vonatkozó repülőgépein a múzeum képe egy jövőbe tekintő hatalmas szem képzetét kelti. A szuperjumbók törzsén pedig arabul és angolul olvasható az „utazás a jövőbe” felirat.

A most leleplezett A6-EVK lajstromú repülő, jelenleg Dubajban állomásozik. Új kinézetével csütörtökön teljesíti első útját, Los Angeles nemzetközi repülőterére.

© Emirates

Az új megjelenését néhány héten belül elnyerő kilenc másik géppel az arab térség mellett európai járatokat is teljesít majd a légitársaság. A gépek a következő évben 30 városba jutnak majd el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220504_dubaj_museum_of_the_future_jovo_muzeuma_emirates_a380_felfestes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Különleges okosóra lesz a Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Ice Universe újabb információkat tudott meg a Samsung Galaxy Watch 5 Pro néven érkező, prémium …