2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Netflix, Disney+ és társaik: készülhet, hogy ellepik a reklámok a sorozatnézős szolgáltatásokat

Hirdetés

Netflix, Disney+ és társaik: készülhet, hogy ellepik a reklámok a sorozatnézős szolgáltatásokat

Miközben a Netflix az elmúlt tíz év legnagyobb veszteségét volt kénytelen elkönyvelni mind előfizetői számában, mind bevételeiben, konkurense, a Disney+ csaknem 8 millió előfizetővel bővült ugyanazon időszak alatt, így összességében 87,6 millióan gondolják úgy a világon, hogy megéri előfizetni ennél a streaming szolgáltatónál.

Amellett viszont, hogy az egy fizetett felhasználóra jutó átlagos havi bevétele 6,01 dollárról 6,32 dollárra nőtt, állítólag még mindig veszteséges a szolgáltató, mégpedig a magas gyártási, reklám- és technológiai költségek miatt. A Disneynél nem akarják növelni az előfizetést (egy ilyen húzás felelős részben a Netflix előfizetői számának csökkenéséért), viszont mivel ők is pénzből élnek, no meg a profitra is szükség van, a Disney+-nál is megerősítették, hogy 2023-ban bevezetik a hirdetéseket.

© Disney+

Hirdetés

A Netflix már hamarabb megteszi e kellemetlen lépést, már az év vége felé jöhet a hirdetéses előfizetés és a fizetős jelszómegosztási funkció.

A Disney+ szolgáltatás egyébként hamarosan elindul Magyarországon is, és már lehet előzetesen regisztrálni rá. Aki ezt megteszi, az nyolchónapnyi összegért egyéves előfizetést kap. Egyébként a havi előfizetés 2490 forint lesz, az éves pedig 24 990 forintba fog kerülni. A streamingszolgáltató műsorait akár négyen is nézhetik párhuzamosan, és tíz eszközre korlátlanul tölthetők majd le a tartalmak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220513_disney_plus_eredmenyek_hazai_indulas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Még pénteken mutatta be az ismert orosz haditudósító, Alekszandr „Szasa” Koc működés közben a világ …