2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Mit töltsek le, melyik most a leghatásosabb vírusirtó Windowsra?

Hirdetés

Mit töltsek le, melyik most a leghatásosabb vírusirtó Windowsra?

A minap közzétett legfrissebb eredmények a „real-world protection” kategóriába tartoztak, azaz a legnagyobb osztrák kiberbiztonsági intézet kutatói olyan helyzeteket teremtettek, melyek előállhatnak hús-vér felhasználók mindennapjai során.

A Windows 10 operációs rendszeren végzett megmérettetésben 17 vírusvédelmi megoldás vett részt, melyek egy része ingyenes, illetve vannak fizetés ellenében profibb és finomhangolható funkciókat kínáló szoftverek is.

A 312 veszedelmes helyzetből az Avast, az AVG, az Avira, a G Data és a Trend Micro antivírus programjai szűrték ki mindet, ezen programok frissen tartott verzió kínáltak 100 százalékos védelmet. Ezektől nem sokkal lemaradva még mindig a legjobb kategóriába sorolta az AV-Comparatives a Bitdefender, a Kaspersky, a Panda és a Vipre által kiadott víruskergetőket. Ehhez legalább 99,4 százalékos teljesítményt kellett nyújtaniuk.

Hirdetés

© AV-Comparatives

A második, „ez sem rossz” csoportba került a K7, a McAfee, a NortonLifeLock, a Total Defence és a TotalAV biztonsági programja. Valamint a Microsoft Windowsba beépített védelmi megoldása, a Defender is.

A friss tesztek során legrosszabbul az ESET és a Malwarebytes vírusvédői teljesítettek.

Téves riasztások

A vizsgálatok fontos tanulsága a fals pozitív riasztások aránya is. Ez azokat az eseteket jelöli, amikor a vírusvédő programok úgy jeleztek kártevőt, hogy valójában semmilyen rosszindulatú kód nem volt a vizsgált állományban.

A NortonLifeLock szoftvere 18, a Trend Micro szolgáltatása 11, a Malwarebytes programja 10, a Pandáé pedig 9 esetben jelzett ilyesmit, a K7 hatszor, a G Data ötször. A többi program esetében egy-két téves riasztás volt.

Tehát

Mindent egybevéve a friss tesztek szerint

az Avast megoldása, az AVG programja, valamint Avira víruskergetője most leghatékonyabb,

hiszen minden esetben észlelték a kártevőket, és csupán egy-egy ártatlan fájlról vagy programról állították, hogy kártékony lenne. Mindegyik elérhető ingyenes formában is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220922_leghatasosabb_virusirto_windowsra_melyik_ingyenes_virusirto_a_legjobb_letoltes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …