2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Miért annyira fukar a tárhellyel az Apple?

Hirdetés

Miért annyira fukar a tárhellyel az Apple?

Izgalmas adatot osztott meg az Apple szeptember 7-i hardverbemutatóján: 3 trillió fotót készítettek tavaly iPhone-okkal szerte a világon. Lenyűgöző szám, és az is elgondolkodtató, hogy ha tárolni is szeretnék ezeket a képeket, ahhoz bizony igen nagy tárhelyre van szükség. És épp itt van a probléma, ugyanis az Apple által kínált legnagyobb iCloud+ tárhelycsomag is csak 2 TB.

© hvg.hu

Ennyi tárhely ugyan soknak tűnhet, de hosszú távon talán nem is olyan sok, különös tekintettel arra, hogy amikor az Apple bejelent egy-egy új iPhone-t, a fő hangsúly a fényképezőgép hardverének frissítésén van, ami jelentős fejlesztéseket kínál a fényképek és videók minőségében. Ez jobb képeket, videókat és egyúttal nagyobb fájlokat is jelent. Az Apple szerint egyetlen percnyi 4K-s videó, amelyet iPhone-on rögzítenek, akár 400 MB helyet is elfoglalhat, az új iPhone 14 Pro tényleg lenyűgöző 48 MP-es kamerájával készült, kiváló minőségű ProRAW formátumú fotó körülbelül 75 MB lehet. Ilyen méretű fotókkal és videókkal gyorsan megtölthető a 2 TB-os iCloud-tárhely – mutat rá a Mashable.

Hirdetés

Egyelőre nem világos, miért nem kínál az Apple 2 TB-nál nagyobb csomagot. Ez 10 dollárba kerül havonta, és ha valaki megnézi a tárolási lehetőségek oldalát, azonnal ki is derül, hogy ennél nincs tovább. Pedig ha valaki egy életen át lojális iPhone-felhasználó, előbb-utóbb megtöltheti fotókkal, videókkal. Ráadásul az Apple szívesen hangoztatja, hogy az iPhone-t professzionális filmesek és fotósok is használják, mivel kiváló minőségű a végeredmény, ez viszont még az említetteknél is nagyobb fájlokat jelent.

Ráadásul – jegyzi meg a Mashable – ez a tárhely nem csak az iPhone-os fényképeknek és videóknak van fenntartva, a zenék, filmek, dokumentumok és egyéb fájlok, alkalmazásadatok, az iCloud biztonsági másolatai mind-mind beleszámítanak az iCloud-tárhelybe. A Mac-felhasználóknak pedig azt javasolja az Apple, hogy ossza meg a teljes 2 TB iCloud-tárhelyet ezekkel az eszközökkel.

Ha megtelik a tárhely, akkor az a tanács, hogy vagy töröljön valaki az elmentett állományokból, vagy helyezze át a fájlokat egy fizikai adathordozóra. Ilyenkor viszont le kell mondani arról az eszközről, amelyet az Apple a fényképek és emlékek kiemelésére használ az iCloudon, és ami a felhőszolgáltatás marketingjének egyik sarkalatos pontja. A fizikai adathordozóra történő másolás azt is jelenti, hogy nem lesz többé biztonsági mentés, hacsak nem menti át az adatokat a felhasználó még egy eszközre vagy egy másik felhőbe. Nem volna egyszerűbb, ha az Apple – akár több pénzért – de mégis csak kínálna nagyobb tárhelyet?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220917_apple_icloud_maximalis_tarhely_2tb#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …