2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Mesterhiány? Ugyan már, a HP csinált egy robotot, ami magától készíti el az épületek alaprajzait

Hirdetés

Mesterhiány? Ugyan már, a HP csinált egy robotot, ami magától készíti el az épületek alaprajzait

Derült égből villámcsapásként érkezett a HP bejelentése, ám ezúttal szokatlan kategóriában: nem egy új hardvert mutattak be, hanem egy robotot, ami szinte ügyesebben dolgozik, mint a hús-vér mérnökök.

A SitePrint nevű eszköz egy autonóm berendezés, ami teljesen magától járja az építkezési területet. Egyetlen dologra fejlesztették, hogy a burkolatba bevésse az épület alaprajzát. Ezt ma még emberi munkaerő végzi, de a HP szerint a robottal idő és pénz is spórolható, mivel a készülék egy operátorral együtt töredéknyi idő alatt végez a feladattal.

A SitePrintet úgy tervezte meg a gyártó, hogy a nehezebben bejárható területen is elnavigáljon. Kicsi, de mégis erős, és a szintváltozás sem okoz neki gondot. Az operátor egy táblagépen keresztül adhatja meg a felfesteni kívánt alaprajzot a szerkezetnek.

Hirdetés

A HP első körben észak-amerikai vállalkozások számára kívánja elérhetővé tenni a robot, de nem mostanában: a piaci bevezetés valamikor 2023 környékén várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220922_hp_siteprint_robot_epulet_alaprajz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Amikor az Apple kiadta az iPadOS 16-ot, az új rendszer egyik legérdekesebb frissítése a Stage Manager …