2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megvett egy céget a Google, ami minden eddiginél jobb kijelzőket fejleszt

Hirdetés

Megvett egy céget a Google, ami minden eddiginél jobb kijelzőket fejleszt

Felvásárolta a Google a Raxium nevű céget, amely az elmúlt öt évben a MicroLED kijelzők fejlesztésével foglalkozott – jelentette be a cég. Az üzlet részleteit nem árulta el a vállalat – így azt sem tudni, hogy mekkora összegért lett a keresőóriásé a Raxium –, csupán annyit, hogy a cég által kifejlesztett technológiákat a jövő eszközeibe építik majd be, hogy azokat kisebb, költség- és energiahatékony, ugyanakkor nagy felbontást kínáló kijelzőkkel lássák el.

A Raxium székhelye Kaliforniában található, a felvásárlás után pedig a Google Devices & Services részlegéhez tartozik majd, hogy integrálja a technológiáját a Google hardvereibe.

© Raxium

Hirdetés

Hogy pontosan min dolgozik a cég, azt nem tudni, a Raxium honlapján található információk szerint azonban az általuk készített kijelző 300x kisebb, 1000x fényesebb és 50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a versenytársak megoldása.

A cég szerint a MicroLED technológia segítségével a kisebb és nagyobb teljesítményű kijelzők egy teljesen új osztálya hozható létre. Emellett olyan, 3D-s látványt nyújtó panelek is építhetők, aminél a 3D-élményhez nem kell szemüveget viselni.

A Raxium honlapján található egyik kép szerint a megoldást például egy szemüvegbe is be lehet építeni, így könnyen lehet, hogy a jövőben újabb Google Glass érkezik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220506_google_raxium_felvasarlas_3d_kijelzo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Vásárlókat keres Electronic Arts játékóriás, az Apple is megszerezheti

Divatos lett felvásárolni a játékstúdiókat: a Microsoft januárban jelentette be, hogy megállapodást kötött az Activision …