2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megtörtént az első nemzetközi holografikus teleportálás

Hirdetés

Megtörtént az első nemzetközi holografikus teleportálás

A kanadai Nyugati Egyetem (Western University) egy hosszabb közleményben adott hírt arról, hogy megvalósult az első olyan holografikus teleportálás, amit nemzetközi, azaz határokat átívelő formában bonyolítottak le a szakemberek.

Az egyetem kutatócsapata a Microsoft speciális kameráját és Hololens nevű eszközét, továbbá az Aexa Aerospace szoftverét használva végezte el a kísérletet. A műveletnek az volt célja, hogy térben egymástól távolabb lévő embereket úgy kössenek össze egymással, mintha a másik közelében állnának.

Az intézmény honlapja idézte Adam Sireket, az egyetem munkatársát, aki szerint a holoportálásra alkalmas legtöbb eszköz elképesztő drága, ugyanis a fejlettebb készülékek beszerzése akár 5000 dolláros (vagyis majdnem kétmillió forintos) költséget is jelenthet. Az élmény ugyanakkor össze sem hasonlítható a ma elérhető technológiákkal, mint amilyen például a videohívás is.

Hirdetés

A holografikus teleportálásnak ugyanakkor továbbra is van egy kényelmetlen hozadéka: csakis akkor tud megvalósulni, ha a két fél egy-egy erre a célra fejlesztett headsetet visel. Ez biztosítja ugyanis, hogy a távolabb, akár több száz kilométerre lévők úgy lássák egymást, mintha a másikkal szemben állnának.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

(Nyitókép: YouTube/Western University)

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220805_holografia_teleportalas_teleportacio_virtualis_valosag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Medgöbbentő videón látni, mit tesz a szárazság a talajjal

Medgöbbentő videón látni, mit tesz a szárazság a talajjal

A brit Readingi Egyetem tudósa, Rob Thompson arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Kirsályságban villámárvizekre lehet …