2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megnyílt egy kiskapu: ingyenes és jó hírt kaptak az androidosok és az iPhone-osok is

Hirdetés

Megnyílt egy kiskapu: ingyenes és jó hírt kaptak az androidosok és az iPhone-osok is

Korábban már beszámoltunk arról, hogy bár a Fortnite-ot kiebrudalták az App Store-ból és a Google alkalmazásboltjából is, az Nvidia GeForce Now streamingplatformon keresztül mégis csak van mód okostelefonon játszani vele. Most egy újabb kiskapu nyílt, ugyanis a Microsoft hozzáadta a játékot az Xbox Cloud Gaminghez, és ez azt jelenti, hogy egy kis ügyeskedéssel iPhone-okra és iPadekre is visszatérhet a Fortnite, sőt, az androidosokra is, és azoknál még az apró trükközésre sincs szükség.

De maradjunk egyelőre az iOS-es platformon. Miután egy felhőben futó alkalmazásról van szó, nem kell megnyitni az App Store-t, hanem egyszerűen be kell írni a Safari böngészőbe: xbox.com/play. Jó hír fogad ekkor: ingyen játszhatjuk a Fortnite-ot, nincsen szükség előfizetésre. Akár játékvezérlővel, akár érintéssel is játszhatunk.

© hvg.hu

Hirdetés

Érintsük meg a Play for Free gombot, majd a Get Ready to Play lehetőséget. Hogy játszhassunk, hozzá kell adnunk az Xbox Cloud Gaming ikont a főképernyőnkhöz, mintha csak egy külön alkalmazásról lenne szó. Ezt igen egyszerűen megtehetjük: a Megosztás lehetőségre kell kattintanunk, majd ott a Főképernyőhöz adás opcióra.

A következőkben a Főképernyőn kell megérintenünk a szóban forgó ikont, és már játszhatunk is az Epic Games játékával. Az első indításhoz be kell jelentkeznünk (Sign in), azaz meg kell adnunk egy Microsoft-fiókot. Ez azonban nem jelenti az, hogy Xbox-előfizetőknek kellene lennünk, többféle fiók (Skype, OneDrive, Office) is megadható. Ha nincs ilyen, létre kell hoznunk egy fiókot, ami viszont ingyenes.

© hvg.hu

Androidos eszközöknél már a böngészőbe történő webcím-beírás után eljutunk a játékhoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220509_microsoft_xbox_cloud_gaming_fortnite_okostelefonokra#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Egyre biztosabb: jövőre jöhet az első, USB-C-vel szerelt iPhone

Néhány nappal ezelőtt kelt szárnyra az a bejegyzés, amit az Apple-ügyekben általában pontos információval bíró …