2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Hirdetés

Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Amikor az Apple kiadta az iPadOS 16-ot, az új rendszer egyik legérdekesebb frissítése a Stage Manager nevű funkció, ami lényegében új módot adott a felhasználóknak az alkalmazásokkal való interakcióra. A többfeladatos munkavégzés teljesen új módjának létrehozása mellett a Stage Manager azt is lehetővé teszi, hogy egyszerre akár nyolc alkalmazást is futtatni lehessen az iPaden. A Stage Manager által engedélyezett funkciók közé tartozik az alkalmazásablak átméretezése, az egyik ablak átfedése a másikra, valamint a többképernyős beállítás támogatásának növelése, mindez eddig lehetetlen volt az Apple tabletjein – mutat rá a SlashGear.

Mindez igencsak jól hangzott, viszont volt egy nem is kicsi megkötés: a Stage Manager csak a legújabb iPadeken működik, amelyekben az Apple M1 chipjei dolgozik. Ez viszont azt is jelentette, hogy az ipadesek nagy többsége kimarad a „jóból”, rengeteg iPadet ugyanis még mindig az Apple valamelyik A sorozatú lapkája hajtja.

És mit lehet tenni ilyenkor? Vagy új gépet venni, vagy jelezni az Apple-nek, hogy gondoljon már a többi iPadesre is. Rengeteg kérés érkezett ez ügyben a 3. és 4. generációs iPadek tulajdonosaitól, és úgy tűnik, az Apple meg is hallgatta a kérésüket. Legalábbis erre utalnak a legújabb értesülések, amelyek az iPadOS 16 legújabb fejlesztői bétaverziójában az Apple már engedélyezte a Stage Manager funkciót néhány régebbi iPad-modellnél.

Hirdetés

 

© 9to5Mac

Ezek a modellek a 11”-es iPad Prók (első generációs és újabb eszközök) és a 12,9”-es iPad Prók (harmadik generációs és újabb eszközök). Ezeket a viszonylag új iPad modelleket az Apple A12X Bionic és A12Z Bionic lapkakészletei hajtják, és 2018-től, illetve 2020-től elérhetők. Azt is látni kell persze, hogy a Stage Manager-t eredetileg az iOS 16 vagy újabb rendszert futtató M1-alapú iPadekhez tervezték, így a régebbi hardvereken való engedélyezés néhány kompromisszumot is tartalmaz.

A legfontosabb ezek közül, hogy míg az M1-alapú iPadeken egyidejűleg akár nyolc alkalmazást is futhat a képernyőn, a régebbi modelleken az élő alkalmazások maximális száma mindössze négy. És persze a régebbi iPadek sem képesek a Stage Managert használni, miközben külső kijelzővel nézik az eszközüket. Az Apple ezt még az M1-es iPadeken sem engedélyezte, viszont megerősítette, hogy egy szoftverfrissítéssel ez még 2022 vége előtt engedélyezve lesz.

A Stage Manager régebbi iPadeken való engedélyezése mellett az iPadOS 16 következő, valószínűleg iPadOS 16.1 nevű verziója számos hibajavítást tartalmazhat.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20221001_ipados16_stage_manager_funkcio_kiterjesztese_korabbi_ipad_modellek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

100 méterre is ellát az új robotfűnyíró

Az ECOVACS új robotfűnyírója GOAT G1 névre hallgat, ás TrueMapping lokalizációs rendszert használt, egy 360 …