2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megkapták a magyar szülők a funkciót, amivel szemmel tarthatják gyereküket az Instagramon

Hirdetés

Megkapták a magyar szülők a funkciót, amivel szemmel tarthatják gyereküket az Instagramon

Az Instagram még 2021 decemberében jelentette be, hogy elkészült a Családi központ (Family center) nevű funkció, és azt hamarosan a felhasználók is megkapják majd. Erre egészen 2022 márciusáig kellett várni, ám akkor sem jelent meg mindenhol. Most azonban a magyar felhasználók is megkapták.

A fejlesztés lényege, hogy a szülők korlátozhatják, a gyerekük mennyi időt tölt a platformon, valamint értesítést kaphatnak arról is, melyik fiókot követik, és őket ki követi. Emellett arról is tájékoztatja őket a rendszer, ha valakit jelentettek.

A funkció használatához a szülőknek meghívót kell küldeniük a gyereküknek, de ő is felkérheti a szülőket, hogy legyen nagyobb rálátásuk a tevékenységére. Ha sikerült összekötni a két fiókot, akkor a szülők a fent említett értesítések mellett azt is beállíthatják, hogy a tizenéves gyermekeikük mennyi időt tölthet el naponta az Instagramon, és mikorra ütemezzen be szüneteket.

Hirdetés

© Meta

A Meta közlése szerint az újdonsághoz frissíteni kell az Instagramot, ezt az androidosok itt, az iPhone-t és iPadet használók pedig itt tehetik meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220915_meta_instagram_csaladi_kozpont#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

A világ legolcsóbb árama 500-szor kevesebbe kerül, mint a magyar – ezt használja ki egy …