2020. szeptember 19., szombatMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megjelent a Firefox 80

Megjelent a Firefox 80

Linuxon hozta a legérdekesebb újítást a böngésző.

A kerek verziószám ellenére erősen moderált jelentőségű kiadás lett a Windows, Linux és macOS rendszerekre már elérhető Firefox 80. A böngésző egyetlen azonnal feltűnő fejlesztést sem kapott, helyette csak kisebb reszeléseket hozott.

Mozilla Firefox 80Forrás: Origo

Ezek közül kiemelhető, hogy Windowson már alapértelmezett PDF-olvasónak is beállítható a Firefox, továbbá debütált benne a rosszindulatú, vagy éppen teljesítménybeli problémákat okozó kiegészítők letiltására kitalált lista, ennek az elemeit a Mozilla gondozza. Ezeken túlmenően csak általános hibajavításokat végeztek, sebezhetőségeket szüntettek meg a fejlesztők.

A legérdekesebben hangzó fejlesztést a Linuxosok kapták, az X11 ablakkezelő rendszert használó disztribúciókban opcionálisan bekapcsolhatóvá vált a H.264 kodekes videók hardveresen gyorsított lejátszása.

Ezt aktiválva simább lehet a lejátszás, kevésbé merülhet a laptopok akkuja.

A GPU-gyorsított linuxos videomegjelenítés az about:config különleges beállítóoldalon lévő „vaapi” elem bekapcsolásával kelthető életre.

A Firefox már telepített példányai elméletileg maguktól frissülnek a legújabb változatra, bár Linuxon elképzelhető, hogy futtatni kell a disztribúció csomagfrissítőjét. A Firefox 80 telepítőkészlete a hivatalos webhelyről tölthető le.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200825-mozilla-firefox-80.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …