2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megfenyegette Elon Muskot az orosz űrügynökség vezetője

Hirdetés

Megfenyegette Elon Muskot az orosz űrügynökség vezetője

Fenyegető közleményt küldött szét az orosz médiának nemrég Dimitrij Rogozin, az orosz űrügynökség, a Roszkoszmosz vezetője. Rogozin szerint a műholdas internetet biztosító Starlink felszerelését az amerikai hadsereg szállította le az ukrán tengerészgyalogságnak és a „náci Azov zászlóalj számára.”

A szöveget Elon Musk tette közzé a Twitteren orosz és angol nyelven is – írja a Space.com. Rogozin szerint Elon Musk ezzel egyértelműen segítette „az ukrán fasiszta erők” felszerelését, ami miatt úgy kell őt felelősségre vonni, mint bármelyik felnőttet, hiába „játssza a hülyét.”

A fenti üzenetet nehéz nem fenyegetésként értékelni, amivel kapcsolatban egy másik bejegyzést is közzétett Elon Musk. Ebben azt írja,

Ha titokzatos körülmények között meghalnék, akkor jó volt ismerni titeket.

Rogozin az elmúlt időben többször is beleszállt már az Egyesült Államokba azóta, hogy az ukrajnai háborúra válaszul a Nyugat szigorú szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben.

Musk és Rogozin között már korábban is volt csörte. A Roszkoszmosz vezetője még 2014-ben nyilatkozta azt, hogy az Egyesült Államoknak egy trambulint kellene használnia, hogy űrhajósokat juttasson a Nemzetközi Űrállomásra. Akkoriban ugyanis az űrhajósokat és a felszerelést az oroszok tudták csak feljuttatni a világűrbe. Amikor azonban 2020 májusában a SpaceX a NASA két űrhajósát is eljuttatta az ISS fedélzetére, Musk annyit válaszolt, hogy

a trambulin működik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220510_dimitrij_rogozin_elon_musk_fenyegetes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Még pénteken mutatta be az ismert orosz haditudósító, Alekszandr „Szasa” Koc működés közben a világ …