2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Megálmodója szerint nem lehetetlen megépíteni az örökké repülő szállodát

Hirdetés

Megálmodója szerint nem lehetetlen megépíteni az örökké repülő szállodát

Csak idő kérdése, hogy a repüléstechnika mikor kerül majd egy sokkal fejlettebb szintre, és válnak megvalósíthatóvá olyan álmok, amik ma csupán a tervezőasztalon léteznek – így lehet összefoglalni egy jemeni mérnök szavait. Hashem Al-Ghaili a CNN-nek adott válaszában fogalmazott így, mikor arról kérdezték, szerinte elkészülhet-e majd az általa megálmodott jármű, a Sky Cruise.

A monstrumról június végén jelentek meg hírek. Ezekből derült ki, hogy a koncepció egy állandóan mozgásban lévő szállodát takar, amiben akár 5000 vendég is tartózkodhat, mozizhat, wellnesselhet vagy vásárolhat.

A mérnök azt is mondta, hogy a terv elkészítésekor a Castle in the Sky című anime ihlette meg őt; ebben a rajzfilmben is láthatók óriási repülők, amik azonban nem pusztán szállítóeszközként működnek, élni is lehet rajtuk.

Hirdetés

Al Ghaili szerint a Sky Cruise tiszta nukleáris fúziós energiával működne, egy olyan technológiával, ami ma még nem létezik. Az ellátmányt és a vendégeket pedig elektromos meghajtású kereskedelmi repülőgépekkel és magánrepülőgépekkel szállítanák az égi szállodába. Ehhez előbb persze módosítani kellene a repülés jelenleg érvényben lévő szabályain.

A koncepcióról készült munkát csak a Facebookon több mint 9 millióan látták, aminek nagyon örül a tervező.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220803_sky_cruise_repulo_szalloda#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csak még ijesztőbb lett a már eleve félelmetes humanoid robot, az Ameca – videó

Csak még ijesztőbb lett a már eleve félelmetes humanoid robot, az Ameca – videó

Nem ért véget az eddigi leghatékonyabbnak látszó humanoid robot, az Ameca fejlesztése – derül ki …