2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Mást vártak az elemzők: egyre keresettebbek a tabletek

Hirdetés

Mást vártak az elemzők: egyre keresettebbek a tabletek

Meghaladták az elemzői várakozásokat az IDC által nemrégiben közzétett számok: az idei év második negyedében 40,5 millió tablet talált gazdára, ami 0,15 százalékos növekedést jelent 2021 hasonló időszakához képest. E jó eredmény hátterében – véli a piackutató – az ügyes promóciós értékesítések és az oktatási projektek állnak.

A tablet-piac királya továbbra is az Apple, ami azonban érdekes: nemhogy kivette volna a részét az említett növekedésből, hanem még csökkentek is az pad-eladások, a tavalyi év második negyedévének 12,9 millió eladott darabjával szemben 12,6 millió iPadet értékesítettek. Ettől függetlenül még mindig 31 százalékos az Apple piaci részesedése.

A második helyen a Samsung áll, viszont a dél-koreai gyártó szintén veszített a részesedéséből 2021-hez képest:20 százalékról 18 százalékra esett vissza, és „mindössze” 7,3 millió tabletet sikerült eladnia. Jelentős növekedést ért el viszont az Amazon: az 5,5 millió értékesített tablet 13,6 százalékos részesedést hozott neki, szemben a korábbi 4,3 millió/10,7 százalékkal.

Hirdetés

© IDC

Az olyan új gyártók, mint a Xiaomi, az OPPO, a Vivo és a Realme várakozáson felül teljesítettek, ami hozzájárult az Android táblagépek piacának növekedéséhez a szóban forgó negyedévben.

A Chromebookok viszont messze ne voltak sikeresek, a kiszállítások 51,4%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, 6 millió darabra az év második negyedévében. A csökkenés várható volt, mivel a készletek felhalmozódása még mindig folyamatban van, és az oktatási szektorban lelassult a kereslet. A szállítmányok mennyisége azonban még mindig meghaladja a járvány előtti szintet – olvasható az IDC jelentésében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220806_idc_jelentes_tabletpiac_2022q2#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Totális a félreértés a sok mobilozásról, magyar kutatók szerint sok minden éppen fordítva igaz

Totális a félreértés a sok mobilozásról, magyar kutatók szerint sok minden éppen fordítva igaz

Számos kutatás szerint a korai és túlzott tévénézés későbbi figyelemproblémákhoz és hiperaktivitáshoz vezethet. Ez fordítva …