2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Már készül az űrhotel, amibe a Hilton készít lakosztályt

Hirdetés

Már készül az űrhotel, amibe a Hilton készít lakosztályt

Bár egyelőre még csak az űrturizmus születésénél bábáskodunk, ha létrejön a kiszolgáló infrastruktúra, a tehetősebbek részéről nagy lehet majd a kereslet az utazásokra. Ilyen szolgáltató lehet majd a Nanoracks is, amelynek jövőbeni űrhotelét a Lockheed Martin és a Voyager Space készíti. És most már a Hilton is.

A CNBC beszámolója szerint a Hilton lakosztályokat és egyéb hálóhelyiségeket tervez a Spacelab nevű állomásra. Emellett a Hilton és a Voyager a partnerségkeretein belül megvizsgálja a Starlabhoz kapcsolódó marketinglehetőségeket is, hogy miként lehetne minél több vendéget felcsábítani az űrbe.

A hotelek mellett felfújható „diákszálló” is lesz az űrben, 2027-ben fogadhatja az első lakókat

Az űrturizmus elterjedésével egyre több égi szálláshely jelenhet meg, köztük hotelek és pénzért bárki által kibérelhető űrállomások. A legújabb ötletek egyike egy négyfős „apartman”, melynek nyitóünnepsége közelebb lehet, mint elsőre gondolnánk.

Hirdetés

A NASA négy magáncéggel szerződött le arra, hogy magánűrállomásokat építsenek. Az Axiom Space, a Blue Origin és a Northrop Grumman is azon dolgozik, hogy létrehozzon egy-egy ilyen létesítményt. A legnagyobb összegű szerződést – 160 millió dollárról – a Nanoracks kapta.

A Voyager és a Lockheed Martin tervei szerint a hotel 2027-ben nyitna meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220921_spacelab_hilton_voyager_space#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 „A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

„A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

A MÁV által üzemeltetett vonatoknál elég gyakori a késés. Ennek mértéke ugyanakkor változó, és napi …