2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Már az FBI is keresi a GTA 6 kiszivárogtatóját

Hirdetés

Már az FBI is keresi a GTA 6 kiszivárogtatóját

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is beszállt abba a nyomozásba, amelyik a kiszivárgott Grand Theft Auto VI ügyében indult, és aminek célja a kiberbünöző kézre kerítése – jelentette az Eurogamer. A Rockstar Games új GTA-játékát a napokban szivárogtatta ki egy (vagy több) ismeretlen személy, miközben a szoftverről készült tucatnyi videó jelent meg az interneten.

Az elkövető állítólag tapasztalt hacker, és az egyes beszámolók szerint ugyanő állhat az utazásmegosztó Ubernél történt incidens mögött is. Utóbbi cég azt is közölte, hogy szorosan együttműködnek az FBI-jal és az amerikai igazságügyi minisztériummal.

Az Uber elképzelhetőnek tartja, hogy a GTA-s szivárgásért felelős személy kapcsolatban áll a Lapsus$ nevű hackercsoporttal, ami az elmúlt hónapokban vált igazán aktívvá, és ami azóta több technológiai céget, köztük például a Microsoftot, a Samsungot és az Nvidiát is meghackelte.

Hirdetés

A Rockstar Games közleményében, amiben elismerte a támadás tényét, azt közölte: a munka nem áll le, és a tervek szerint dolgoznak tovább – többek közt az új GTA 6-on is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220920_gta_6_grand_theft_auto_vi_szivargas_hacker#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Amikor az Apple kiadta az iPadOS 16-ot, az új rendszer egyik legérdekesebb frissítése a Stage Manager …