2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Majomhimlővel fertőződött meg egy gyermek Németországban

Hirdetés

Majomhimlővel fertőződött meg egy gyermek Németországban

Egy négyéves kislány fertőződött meg majomhimlővel Németországban, ahol az első alkalommal mutatták ki a kórokozót gyerek szervezetében – jelentették német hírportálok az országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai alapján.

A kislány két fertőzött felnőttel él együtt a Baden-Württemberg tartományi Pforzheimben. A gyereket elővigyázatosságból vizsgálták meg, miután kimutatták az első fertőzést a háztartásban. Eddig nem jelentkeztek nála a betegség tünetei.

Az RKI-nál május elején regisztrálták az első németországi majomhimlős eseteket, eddig 2982 igazolt fertőződést jegyeztek fel. A fertőzöttek szinte mind felnőtt férfiak, csupán hét nő és két fiatalkorú – egy 15 és egy 17 éves kamasz – van közöttük.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220809_Megfertozodott_majomhimlo_gyerek_Nemetorszag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …