2020. augusztus 5., szerdaMa Krisztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.05. Krisztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Lebutult a méregdrága okos főzőgép

Lebutult a méregdrága okos főzőgép

Havidíjat kell fizetnie az automatikus főzésért.

Folytatódik a méregdrága okoskütyüs startupok kálváriája, a SlashGear beszámolója alapján a héten épp a Mellow sous vide („szuvid”) főzőgép tulajdonosait érte igencsak kellemetlen meglepetés. A jó eséllyel többekben felmerült kérdést tisztázva a sous vide egy főzési eljárás, amely során vákuumcsomagolásban, alacsony hőmérsékleten, de hosszú ideig főzik az ételeket.

MellowForrás: Mellow

A Mellow nevű startup még 2014-ben dobta piacra az ugyanezen névre keresztelt sous vide főzőgépét, amelyet két dolog tesz okossá: egyrészt okostelefonról manuálisan követhető és állítható a főzési folyamat, másrészt pedig rengeteg ételhez automatikus főzést is kínál. Az utóbbit választva a főzőgép egy online szolgáltatáshoz csatlakozik, ami folyamatosan felügyeli a főzést, így a gép tulajdonosainak semmi dolguk sincs.

A startup szerint az automatikus főzési funkciót azért kellett online szolgáltatáshoz kötni, mert magába a gépbe nem került olyan miniszámítógép, ami ezt képes volna vezérelni. Ennek most meglett az eredménye: amelyik ügyfél igénybe kívánja venni a 2014-ben 399 dollárért piacra dobott termék legvonzóbb funkcióját, annak mostantól havi 6 dollárt vagy évi 48 dollárt kell fizetnie, olyan 1800 és 14 ezer forintokról van szó.

Ez úgy derült ki, hogy a vevőknek a héten kötelező volt telepíteniük egy frissítést a Mellow mobilappjához, ami aztán közölte velük az új helyzetet.

A főzőgép mögött álló startup magyarázata szerint 2018-ban egyszer már majdnem sikerült csődbe mennie, hiszen nem volt elég bevétele ahhoz, hogy fenntartsa a főzőgéphez tartozó szolgáltatást. Most újból eljött ez a pont, csak úgy lehet megmenteni a céget, ha a vevők hajlandóak egy kis pénzt küldeni az irányába.

Eredetileg még a manuális főzési módot is fizetőssé kívánta tenni, így előfizetés nélkül teljesen használhatatlanná vált volna a konyhai eszköze, de aztán jobb belátásra tért.

A mostani botrány kérdésessé teszi a második generációs Mellow főzőgép sorsát is. A közösségi finanszírozással elkészült kütyüt idén októberben kapták volna meg a támogatók, de a cég szerint a koronavírusos komplikációk miatt legalább hat hónapot fog csúszni a gyártása.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200729-mellow-sous-vide-fozogep-elofizetes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Videojátékból szedett festékreceptet a regényíró

Nem szándékosan, figyelmetlen volt a netes kereséskor. Nem szabad mindent elhinni, amit az interneten olvas …