2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Leállítja a felhőtárhelyét a Samsung

Leállítja a felhőtárhelyét a Samsung

Helyette microsoftos alternatívát ajánl az ügyfeleknek.

Tovább erősíti a Microsofttal való stratégiai együttműködését a Samsung. A gyártó bejelentette, hogy hamarosan leállítja a Drive felhőtárhelyét, továbbá az ahhoz tartozó, fotókról online biztonsági mentést készítő Gallery Syncet. A meglévő felhasználóknak, és persze a szerződés értelmében mindenki másnak is a Microsoft OneDrive használatát ajánlja helyette.

A kép csak illusztráció (Samsung Galaxy A71)Forrás: Samsung

A szolgáltatások kivezetése három fázisban történik majd. Elsőként is 2020. október 5-től új felhasználók már nem tudnak majd fiókot regisztrálni a Samsung felhőtárhelyében, ezzel együtt pedig elérhetővé válik egy adatátviteli eszköz, amellyel az ügyfelek képesek lesznek pillanatok alatt átmozgatni a tárhelyükön lévő adataikat a OneDrive felhőtárhelyre.

A második fázis már lekapcsolást hoz, 2021. április 1-től kezdve a meglévő felhasználóknál sem működik majd többé a Drive és Gallery Sync. Ráadásul eltűnik az említett adatátviteli eszköz, így a felhasználók már csak manuálisan tudják majd letölteni a benne lévő adataikat.

Ezen a ponton a további tárhelyet adó prémium előfizetéseket is automatikusan megszünteti a Samsung, és persze időarányosan visszatéríti az előfizetési díjat.

Végül a harmadik fázissal teljesen véget ér a móka: 2021. június 30-tól a felhasználók egyáltalán nem tudnak majd belépni többé a samsungos felhőtárhelyükre, az esetleg benne maradt adataikat pedig megsemmisíti a vállalat.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200829-samsung-drive-gallery-sync-leallitas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …