2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Különleges szerkezet építi a vágányokat Szeged és Röszke között – videó

Hirdetés

Különleges szerkezet építi a vágányokat Szeged és Röszke között – videó

A világ egyik legnagyobb vasútépítőgép-gyártója, a Plasser & Theurer által épített géplánc dolgozik a Szeged-Röszke vasútvonal felújításán – írja a közleményében a MÁV. A 210 tonnás szerkezet hossza elérheti a 300-400 métert is. A gép képes valamennyi típusú fa-, beton- vagy acélalj elbontására és új aljak folyamatos, előre meghatározott, egyenlő távolságú lerakására, valamint sínek, váltók (kitérők) felszedésére és újak fektetésére is.

A MÁV szerint a gép alkalmazásának köszönhetően jelentősen felgyorsul a munkamenet: a vágányépítés egyetlen munkafázisban, folyamatosan végezhető, időjárási körülményektől függetlenül. Segítségével műszakonként akár 1,5-2 kilométernyi vágány is megújulhat.

© MÁV

Hirdetés

Szeged és Röszke között 13 kilométeren újítják fel a vasúti pályát; villamosításának köszönhetően javul a környező regionális központok elérhetősége. A vonalon a felújítás után 120 km/óra sebességre lesznek képesek a vonatok. Felújítják Röszke állomás vágányhálózatát, és új megállóhelyet hoznak létre Szeged-Szentmihály településrészen. Mindkét megállót akadálymentesítik; és modern esőbeállókkal, P+R és B+R parkolókkal, illetve padokkal szerelik fel. A röszkei állomás új állomásépületet kap. A fejlesztés összekapcsolódik a szerb oldalon zajló Horgos-Szabadka szakasz felújításával, mely után a Szabadka és Szeged közötti utazási idő 30-50 percre csökken.

A tehervonatok közlekedése már augusztus elejétől megindulhat Szeged és Szabadka között, a személyszállítás megindulását 2023 őszére ígérik.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220513_vaganyepito_geplanc_szeged_roszke_vasutvonal#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Még pénteken mutatta be az ismert orosz haditudósító, Alekszandr „Szasa” Koc működés közben a világ …