2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Közel 10 éve létező funkciót vettek ki a Google keresőjéből, de úgy tűnik, nem örökre

Hirdetés

Közel 10 éve létező funkciót vettek ki a Google keresőjéből, de úgy tűnik, nem örökre

A Google keresője több érdekes funkcióval is rendelkezik, és nem csak olyanokkal, amelyek a tartalom felkutatásában segítenek. Ezek közé tartozik az időzítő, ami 2013 környékén vált a rendszer részévé – sokak legnagyobb örömére. Egy ideje azonban elérhetetlen.

A változást a Search Engine Roundtable szúrta ki először, noha azt ők sem tudták megmondani, hogy pontosan mióta tapasztalni azt. A rosszabb, hogy egy ideig a Google sem kommunikálta, mi áll a háttérben. Augusztus 1-jén azonban megtört a jég, és a keresőcég egyik munkatársa, Danny Sullivan a Twitteren jelezte, hogy egy hiba okozza a problémát, az időzítő pedig nemsokára visszatérhet. Ennél bővebbet viszont ő sem közölt.

Az időzítő lényege, hogy a felhasználó közvetlenül a Google-ben állíthat egy időtartamot (például 1 vagy 5 percet), aminek letelte után a kereső riasztani fog. A visszaszámlálást természetesen menet közben is le lehet állítani, vagy módosítani.

Hirdetés

A funkciót mindeddig úgy lehetett elérni, hogy a felhasználó csupán beírta az ehhez tartozó (angol nyelvű) parancsot. A rendszer pedig máris elkezdett visszaszámolni. Egy öt perces időzítés esetén ez így nézett ki:

Ma azonban hiába írjuk be a vonatkozó utasítást, a kereső csak a kifejezéshez kapcsolódó oldalakat dobja fel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220802_ebresztes_idozito_idozites_google_kereso_hiba#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

Hullik a haja, nem kívánja a szexet? Ez long-Covid is lehet a kutatók szerint

A koronavírus-járvány kitörése óta sokat megtudtunk a kórokozóról, és az is kiderült, hogy egyes embereknél …