2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Kína kinyomtatna egy 180 méter magas gátat a mesterséges intelligenciával

Hirdetés

Kína kinyomtatna egy 180 méter magas gátat a mesterséges intelligenciával

Újabb világrekord felállítására törekszik Kína: ezúttal a legmagasabb építményt hoznák létre 3d-nyomtatással, a mesterséges intelligenciára támaszkodva. A Business Insider cikke szerint egy vízerőműről van szó, amit a tervek szerint két év alatt húzna fel az ország a semmiből.

A Jangcsü-gát a Tibeti-fennsíkon épülne meg a Journal of Tsinghua University című folyóiratban még áprilisban megjelent tanulmány szerint. Ha minden a tervek szerint alakul, ez lesz a világ legnagyobb olyan építménye, ami 3D-nyomtatással készül. A jelenlegi rekorder egy kétszintes dubaji irodaház, ami valamivel több mint 6 méter magas.

A kínai gát azonban ennél sokkal nagyobb, 180 méter magas lenne.

Hirdetés

Ha megépül az erőmű, az évente 5 milliárd KWh energiát biztosít majd Kínának.

Kína fejlesztett egy drónrajt, ami hiba nélkül repül át az erdőn – videó

A kínai mérnökök egy speciális algoritmus segítségével oldották meg, hogy az általuk fejlesztett drónok ne a GPS-koordinátákra támaszkodjanak.

A cikk szerzői szerint a folyamatot a mesterséges intelligencia irányítja majd, amely összehangolja majd többek között az önjáró járművek közlekedését is. A kivitelezéshez sofőr nélküli teherautók szállítják majd az építőanyagot, a kivitelezésben pedig szintén önjáró buldózerek és más eszközök segítenek majd.

A gát rétegeinek nyomását érzékelők mérik majd, a mesterséges intelligencia pedig folyamatosan elemzi majd ezeket az adatokat.

A szakemberek úgy vélik, a mesterséges intelligencia kiküszöbölheti az emberi hibákat, gördülékenyebbé teszi a folyamatot, és a sérülés kockázata is jóval kisebb lesz, mint egy átlagos építkezésen. Ha a dolog működik, az útmutató lehet más építkezésekhez, vagy épp az útépítések automatizálásához is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220512_kina_mesterseges_intelligencia_3d_nyomtatas_gat_epitkezes_jangcsu_gaz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …