2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Kevesebb „Made in China”: Indiába viheti az Apple az iPhone gyártásának negyedét

Hirdetés

Kevesebb „Made in China”: Indiába viheti az Apple az iPhone gyártásának negyedét

Az Apple termékeit szinte kizárólag csak Kínában gyártják, a cég azonban igyekszik több lábra állni, hogy ne jelentsen problémát, ha megakad az ellátási lánc. A Reuters a J.P. Morgan elemzőire hivatkozva azt írja, az Apple a jövőben jelentős mennyiségű kapacitást telepíthet majd át Indiába.

A lap szerint 2025-ig – vagyis a következő három évben – az iPhone-ok 25 százalékát gyárthatja majd India. Jelenleg a készülékek 5 százaléka érkezik onnan. A cég azonban itt nem állna meg: szintén 2025-ig az összes Apple-termék – iPad, Apple Watch, AirPod és Mac – gyártásának körülbelül 25 százaléka kerülhet majd Kínán kívülre. Ez az arány szintén 5 százalék körül alakul jelenleg.

Mégis mekkora erő van az új iPhone-okban? Mutatjuk az A16 chip teljesítményét

Az Apple vadonatúj A16 Bionic chipjének korai Geekbench eredményeitől nem vágta hanyatt magát a világ, azonban az újabb mérések már biztatóbbnak bizonyultak.

Hirdetés

Az Apple 2017 óta gyárt iPhone-okat Indiában. A gyártás az iPhone SE-vel kezdődött, a készülékeket pedig csak azon a piacon értékesítették. Ez azonban mára megváltozott: már az iPhone 13-at is úgy gyártotta India, hogy abból export cikk lett.

A J.P. Morgan elemzése szerint a tajvani cégek, mint a Hon Hai ésa Pegatron kulcsszerepet játszanak abban, hogy a gyárakat Indiába telepítsék. Közép- és hosszútávon pedig arra számítanak, hogy az indiai beszállítókat részesíti majd előnyben a cég.

A szakértőnél már ott vannak a számok: melyik iPhone 14-et viszik majd legjobban?

Idén négy új iPhone-modellt mutatott be az Apple. A telefonokra már le lehet adni az előrendeléseket, és a kínai adatokból érdekes következtetéseket is levont a neves Apple-elemző.

A lépés az Apple részéről érthető, az időzítése ugyanakkor igen izgalmasnak hat. Tajvan és Kína – így pedig az Egyesült Államok és Kína – között egyre nagyobb a feszültség. A kínai gazdaság számára kifejezetten rosszul hatna, ha a nagy gyártók elkezdenének – ha csak részben is, de – kivonulni az országból. Ez hosszú távon biztosan gyengítené Kínát, épp akkor, amikor a demográfiai válság előjeleit már a kínai kormány is érzékeli. Mindez együttesen azt eredményezheti, hogy a kínai gazdaság jóval az amerikai mögé szorul majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220922_apple_iphone_gyartas_kina_india_mac_apple_watch#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

A világ legolcsóbb árama 500-szor kevesebbe kerül, mint a magyar – ezt használja ki egy …