2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Keményen dolgozik a közellenséggé váláson az Apple

Keményen dolgozik a közellenséggé váláson az Apple

Nem értesülhetnek a facebookozók az adományaik megdézsmálásáról.

Pár nappal ezelőtt a Facebook bejelentette a fizetős események funkciót, ezzel a megfelelő országokban élő oldaltulajdonosok az interneten keresztül, virtuális belépőjegyet árulva tehetnek elérhetővé tartalmakat, tarthatnak élő közvetítéseket. Például a zenészek megtehetik, hogy adnak egy kisebb koncertet, a rajongóik pedig a Facebook webhelyén vagy mobilappjain keresztül nézhetik azt a belépőjük megváltása után.

A kép csak illusztrációForrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A Facebook szerint a fejlesztést a koronavírus-járvány apropóján találta ki, a célja pedig a klasszikus fellépések híján bajba került tartalomkészítők és kisebb vállakozások kisegítése. Éppen ezért is a funkció elérhetővé válását követő legalább egy évben nem von le jutalékot a megvásárolt belépőjegyek árából, a kifizetett pénz 100 százalékát megkapják az események szervezői.

Magyar oldalak is indíthatnak fizetős, online eseményeket. Csak iOS-en fizetve nem jut el a belépő árának 100 százaléka a szervezőhöz.Forrás: Facebook

Aki a Facebook webhelye helyett az androidos appjában próbál fizetni a belépőért, arra ugyanez vonatkozik, a Google eltekintett a 30 százalékos jutalékának levonásától.

Az Apple ugyanerre nem volt hajlandó: aki iPhone vagy iPad eszközön vesz belépőt a Facebook mobilappban, az csak az Apple megszokott fizetési rendszerén keresztül fizethet, és a vállalat

le fogja vonni a belépő árából a 30% jussát.

A körülményeket figyelembe véve ez visszatetsző, de az Apple-nek most sikerült rátennie még egy lapáttal: a Reuters szerint blokkolta az iOS-es Facebook mobilapp legújabb frissítésének kiadását, mivel az megpróbálta felhívni a felhasználók figyelmét, hogy ha ott fizetnek az eseményekhez való hozzáférésért, akkor az alkotóknak és üzleteknek szánt pénzük 30 százaléka az Apple zsebében landol.

A frissítés visszadobásának indoklásában azt írta az Apple, hogy a pénzük megdézsmálására való figyelemfelhívás teljesen irreleváns a felhasználók számára, nekik arról nem kell tudniuk.

Időközben kiderült, hogy az androidos Facebook mobilapp fizetési oldaláról is eltűnt a szöveg, miszerint nem von le jutalékot a belépő árából cég. Hírünk írásakor nem volt világos ennek az oka.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200828-apple-facebook-fizetos-esemeny-jutalek-levonas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …