2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jövőre jön a kijelző alatti kamera a Xiaomikba

Hirdetés

Jövőre jön a kijelző alatti kamera a Xiaomikba

Egy riválisa fogja az első ilyen okostelefont piacra dobni.

A ZTE napokon belül bemutatja a világ első tömeggyártásba kerülő, érintőkijelző alatti előlapi kamerás okostelefonját, és a jelek szerint már nem kell túlságosan sokat várni a technológia szélesebb körű elérhetővé válására. Az egyik első ilyen kamerát használó mobil prototípusát annak idején megvillantott Xiaomi közölte, hogy jövőre megkezdi az újdonság használatát a készülékeiben.

Kijelző alatti előlapi kamera a Xiaomi egy prototípus mobiljábanForrás: Xiaomi / Twitter

A Xiaomi szerint rögtön a házon belül fejlesztett technológia harmadik generációs változata kerül a 2021-es telefonjaiba, ami érdekes marketinges szöveg, tekintve hogy ezek szerint az első két generáció nem volt elég jó a piacra kerülő termékekben való bevetésre, így nem igazán számítanak. Nem világos, hogy a ZTE készülékébe ki szolgáltatta a megoldást, feltehetően nem házon belül fejlesztette ki a vállalat.

A kijelző alpixelein keresztül lát ki a megjelenítő alatti kameraForrás: Xiaomi

A kijelző alá tett kamera alapvetően szinte teljesen láthatatlan, a felette való kijelzőrész pedig az elvárt módon üzemel. A technológiai úgy működik, hogy a kamera átlát a felette lévő kijelző képpontjainak színét kikeverő vörös, zöld és kék alpixeleken. Ennek a korrekt képminőség melletti elérése persze jelentős mérnöki kihívás volt, ezért is nincsenek még ilyen mobilok a piacon.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200828-xiaomi-kijelzo-alatti-ujjlenyomat-olvaso-2021.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megjött több LG okostévére az Apple TV

Közvetlenül elérhető már az eszközökön a Netflix-rivális. Régi ígéretét beváltva az idei és tavalyi évjáratú …