2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jött egy nagyon zavaró változás az iPhone-okra, mutatjuk, hogyan tud megszabadulni tőle

Hirdetés

Jött egy nagyon zavaró változás az iPhone-okra, mutatjuk, hogyan tud megszabadulni tőle

Minden új nagy szoftverfrissítés hoz legalább egy-két olyan funkciót, ami egyáltalán nem tetszik az embereknek, ez alól pedig az iOS 16 sem kivétel. A ma már mindenki számára elérhető felület a kezdőképernyőn képes zavart okozni egy apró gombbal. Ez az:

© hvg.hu

Mint látható, a rendszer alapból kattintható gombként teszi elérhetővé a készüléken való keresési lehetőséget. A gomb maga azonban elég feltűnő így, és szinte lehetetlen nem odafigyelni rá, ha feloldjuk a mobilt. (Vagy véletlenül rányomjunk, miközben az appok között navigálunk.) Szerencsére van rá mód, hogy eltávolítsuk.

Hirdetés

Ehhez navigáljunk a Beállításokra, majd a listában keressük ki a Főképernyő részt. Ebbe belépve a legalsó, a Keresés opció kell nekünk. A kapcsolót itt – a Megjelenítés a Főképernyő mellett – állítsuk kikapcsolt állapotba. Ha ezt megtettük, a kereső már nem lesz ott az appok alatt:

© hvg.hu

A keresés funkciója természetesen a gomb eltávolítása után sem vész el: a továbbiakban is a képernyőn való lefelé húzással tudjuk előcsalogatni a megszokott menüt.

Az új iOS-verzió mellett új iPhone- és Apple Watch-modellek is érkeznek idén, ezekről ebben a cikkünkben olvashatnak. Ha a készülékek magyar áraira kíváncsi, arról itt tájékozódhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220920_ios_16_funkciok_letoltes_kereses_gomb_kikapcsolas_fokepernyo_kezdokepernyo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Megkönyörült az Apple néhány régebbi iPad tulajdonosán

Amikor az Apple kiadta az iPadOS 16-ot, az új rendszer egyik legérdekesebb frissítése a Stage Manager …