2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jön az újabb PlayStation 5-modell, el lehet majd belőle távolítani a lemezolvasót

Hirdetés

Jön az újabb PlayStation 5-modell, el lehet majd belőle távolítani a lemezolvasót

Nagyon úgy tűnik, hogy a Sony már javában ötletel egy újabb PlayStation 5-modellen, ami az eddigi információk alapján valamikor jövő szeptemberben érkezhet meg a boltok polcaira – írta erről az Insider Gaming. A lap szerint a konzol teljesítményben várhatóan ugyanazt kínálja majd, mint a jelenleg is kapható PS5, ám ennek eltávolítható lesz az optikai meghajtója.

A PlayStation 5-ből most is kapható lemezolvasó nélküli változat, ami azt is jelenti, hogy a játékokat tartalmazó korongokat sehogyan sem lehet belé helyezni. Nagy különbség azonban, hogy ehhez a modellhez még utólag sem lehet meghajtót venni, vagy csatlakoztatni, a hivatalos úton legalábbis nem. Az újabb PS5-nél ezzel szemben le-, illetve visszacsatolható is lenne az olvasó.

Kiakadtak a játékosok a PlayStation árát emelő Sonyra, reagált a Microsoft és a Nintendo is

Sokkolta a játékosok világát a Sony bejelentése, mely szerint jelentősen – itthon várhatóan tízezrekkel – megemeli a PlayStation 5 konzol árát a világ több régiójában is. Azonnal reagált a két nagy konkurens is.

Hirdetés

A döntés hátterében két ok állhat a szakértők szerint: a japán óriás egyrészt így próbálhatja racionalizálni a gyártást és féken tartani a költségeket; a másik, hogy a Sonynál is felismerték, hogy a vaskos optikai meghajtók 2022-ben már közel sem trendik, hiszen a legtöbb eszköz egy felhőszolgáltatáshoz csatlakozva őrzi a beépített tárolóján – például helyhiány miatt – nem elférő adatokat.

Az Insider Gaming forrásai szerint az sem kizárt, hogy a Sony az újabb modellt és a meghajtót külön fogja árusítani. Ennek elsősorban az lenne értelme, hogy a felhasználó dönthetné el, kell-e neki egy lemezolvasó vagy sem. Ha pedig a kérdésre igen a válasz, úgy abban az esetben a vásárlónak kellene gondoskodnia az eszköz beszerzéséről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220922_sony_playstation_5_ps5_lemez_olvaso_optikai_meghajto_konzol_jatekkonzol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 „A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

„A MÁV vonatai az elmúlt 24 órában összesen 13 758 percet késtek”

A MÁV által üzemeltetett vonatoknál elég gyakori a késés. Ennek mértéke ugyanakkor változó, és napi …