2020. július 11., szombatMa Nóra, Lili napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.11. Nóra, Lili Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jön az egeres-billentyűzetes játék az iPadbe

Hirdetés

Jön az egeres-billentyűzetes játék az iPadbe

Gamereknek szánt fejlesztést is hoz az iPadOS 14.

Tegnap este már részletesebben beszámoltunk többek közt az iPad táblagépeken futó iPadOS 14 újdonságairól is, azonban a nagy bejelentések során az időhiány miatt nem esik szó minden egyes fejlesztésről. Most elég gyorsan kiderült egy újdonság a béta formában már tesztelhető rendszerről: lehetővé teszi a játékok számára az egérrel és billentyűzettel történő vezérlést.

Apple iPadOS 14Forrás: Apple

Ez egy újabb óriási lépés az iPad évek óta tartó számítógépesítése terén, az érintőkijelzős és gamepades irányítás nem minden típusú játék esetében ideális. Persze a funkció komoly dilemma elé állíthatja majd a multiplayer akciójátékok fejlesztőit, például a gyors és precíz irányítást igénylő lövöldözős címek esetében jelentős lehet az egeret és billentyűzetet használók előnye.

A már meglévő tapasztalatok szerint nehéz ügy mindenki számára korrekt megoldást találni az eltérő irányítási módszert használók közti egyensúly megteremtésére, a keresztplatformos multit támogató Fortnite-ban például egy ideje a számítógépesek panaszkodnak arról, hogy túl agresszív a gamepadet használók célzásrásegítése.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200623-apple-ipados-14-jatek-eger-billentyuzet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszivárgott a Far Cry 6

A PlayStation boltjában sikerült megszellőztetni. Most már biztosra vehető, hogy vasárnap este az Ubisoft bemutatja …