2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jön a szuperchip utódja, talán már jövő héten

Hirdetés

Jön a szuperchip utódja, talán már jövő héten

Decemberben mutatta be a Qualcomm az átnevezett lapkakészletét, a Snapdragon 8 Gen 1-et, és nem sokkal később már ennek „plusz” változatáról is lehetett hallani. Azonban az iparágat sújtó problémák miatt a chipkészlet megjelenése egyre csak tolódott. Valójában még most is naponta jelennek meg az egymásnak ellentmondó információk. Pár napja például úgy volt, hogy az új chipkészlet majd júniusban jelenik meg, azonban a legfrissebb értesülés szerint akár már a jövő hét péntekén bemutatkozhat. E csúcslapkakészlet után a Qualcomm állítólag a Snapdragon 7 Gen 1 lapkát is piacra dobja.

© Xiaomi Planet

Úgy hírlik, hogy az SM8475 kódnevű SD 8 Gen 1-et a TSMC gyártja, szemben az aktuális Snapdragon chippel, amelyet a Samsung neve fémjelez. Egy megbízhatónak tartott tipster néhány telefont is említ, amelyek már a Qualcomm legújabb chipjével mutatkozhatnak be: ezek a Galaxy Fold 4 és Galaxy Flip 4, a OnePlus Ultra, a Xiaomi 12-es család, a Vivo X80 Pro és a Motorola Frontier. Mások viszont úgy tudják, hogy a legújabb Qualcomm chip valószínűleg a Motorola Edge 30 Ultra belsejében debütál majd.

Hirdetés

A Qualcomm legújabb lapkájáról egyelőre keveset tudni, annyi azért már kiderült, hogy a GPU modult fel fogják tuningolni. A CPU várhatóan változatlan marad, azaz egy 3 GHz-es Cortex-X2, három Cortex-A710 és négy kisfogyasztású Cortex-A510 mag lesz benne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220513_qualcomm_snapdragon8_gen1_plus_bemutatasa#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Az ukránok egy újabb orosz „csodafegyvert” lőttek ki

Még pénteken mutatta be az ismert orosz haditudósító, Alekszandr „Szasa” Koc működés közben a világ …