2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jöhetnek a 25 órás üzemidejű laptopok

Jöhetnek a 25 órás üzemidejű laptopok

Frissült a windowsos noteszgépekbe szánt Snapdragon.

Nem mondott le a kimagaslóan hosszú akkus üzemidőt kínáló laptopokról Microsoft, még ha az elmúlt évben nem is tudtunk különösebb fejleményekről beszámolni a témában. Ezek a Windows 10 rendszerű gépek nem Intel vagy AMD processzort használnak, hanem a Qualcommtól származó, alacsony fogyasztású rendszerlapka gondoskodik a meghajtásukról.

Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5GForrás: Qualcomm

A Qualcomm most leleplezte a windowsos laptopokba még 2018-ban bejelentett Snapdragon rendszerlapkájának felújított, második generációs változatát.

A 7 wattos TDP-jű Snapdragon 8cx Gen 2 5G nyers számítási teljesítmény tekintetében csak moderált előrelépés, ám ettől függetlenül a Qualcomm szerint tempó és energiahatékonyság tekintetében is jelentősen túlmutat az Intel hosszú akkus üzemidejű laptopokba szánt termékein.

A Qualcomm szerint a Snapdragon 8cx Gen 2 5G nemhogy az azonos, de a kétszer magasabb TDP-jű inteles konkurenciát is lepipálja teljesítményben és energiahatékonyságbanForrás: Qualcomm

A második generációs Snapdragon 8cx további fejlesztéseit a Bluetooth 5.1 és WiFi 6 technológiák támogatása, a két külső 4K monitor kezelése, továbbá a mikrofon által felvett hangból a visszhangot és az egyéb zajokat hardveresen gyorsítva kiszűrő Aqstic megoldás jelenti.

A nevében lévő 5G kifejezés ellenére a rendszerlapka nem rendelkezik integrált mobilnetes modemmel, helyette a laptopgyártók opcionálisan ugyanazokat az X24 vagy X55 modemeket építhetik be mellé, amit már az elődjéhez is kínált.

A Qualcomm szerint az új Snapdragon lapkával 25 órás akkus üzemidejű laptopok készíthetőek.

Ez meghökkentő állítás, csak reménykedhetünk benne, hogy igaznak bizonyul majd a puding próbáján, elvileg az ősszel jönnek majd az első ezzel szerelt noteszgépek.

Emellett fontos tudni, hogy a Qualcomm processzoros laptopokon hiába fut Windows 10, az eltérő technikai háttér miatt nem működnek rajtuk a klasszikus PC-kre szánt, 64 bites alkalmazások és játékok, így

nem mindenkinek felelnek meg a megszokott notebookok helyett.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200903-qualcomm-windows-10-laptop-uzemido.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …