2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jobb, ha letörli: megszűnik a YouTube Go, a gyengébb telefonokon is jól futó videós alkalmazás

Hirdetés

Jobb, ha letörli: megszűnik a YouTube Go, a gyengébb telefonokon is jól futó videós alkalmazás

A YouTube bő négy évvel ezelőtt tette hivatalosan is elérhetővé azt az alkalmazását, amellyel letölthetők és offline nézhetők a videók. Ez a YouTube Go nevű app, amely Indiában és Indonéziában debütált, és amelyről döntött a cég, hogy az idei évben leállítja.

A YouTube Gót elsősorban azokba a régiókba szánta a vállalat, ahol nincs megfelelő internetkapcsolat, a mobilinternet drága, és sokan használnak alsókategóriás okostelefonokat – azok ugyanis nem képesek úgy futtatni a YouTube fő alkalmazását, mint a középkategóriás vagy a csúcskategóriás készülékek.

A csapat most azzal indokolta a döntést, hogy a YouTube Go létezése szükségtelenné vált, a fő YouTube appot ugyanis az elmúlt években már sikerült annyira optimalizálni, hogy a működése nem okoz problémát.

Hirdetés

Ennek köszönhetően a YouTube például hatékonyabban fut a gyengébb készülékeken, és azoknál is, akiknél gyenge internetkapcsolatot érzékel. Jelenleg egy olyan megoldáson dolgoznak, ami csökkentheti az adatforgalmat, azt azonban nem közölték, hogy ez mikorra lesz elérhető.

A YouTube 2018-ban a világ 130 országában vált elérhetővé, mint a fő app egyszerűsített verziója. A mérete csupán 10 MB, így a kevesebb tárhellyel rendelkező készülékeken is elfér. A cég a tervek szerint augusztusban lövi majd le a YouTube Gót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220505_youtube_go_videok_letoltese_alkalmazas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csodás látvány: 2500 éves piramist vetíthet lakása közepére a telefonjával

Csodás látvány: 2500 éves piramist vetíthet lakása közepére a telefonjával

Virtuális túrát tehet otthonában, a vonaton vagy bárhol ülve az, aki felkeresi Meroé piramistemetőjét a …