2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jó üzletet látott a Facebook a podcastokban, de belebukott

Hirdetés

Jó üzletet látott a Facebook a podcastokban, de belebukott

Tavaly nyáron derült ki, hogy a Facebook is szeretné meglovagolni a podcastok népszerűségét, és ehhez saját platforomot is indított. Ez elsőre nem tűnt rossz ötletnek, mostanra viszont biztossá vált, hogy a fejlesztés nem fogja megérni az első születésnapját.

A Bloomberg beszámolója szerint a Meta úgy döntött, hogy leállítja a közösségi oldalon futó projektjét. Az alkotók ezen a héten már nem tudnak újabb adásokat feltölteni, június 3-tól pedig meghallgatni sem lehet az epizódokat.

A Meta nem csak ehhez a fejlesztéshez nyúl hozzá, a teljes audio portfólióját megnyirbálja: megszűnik a Soundbites és az Audio hub, az élő közvetítést biztosító Live Audio Roomst, a Clubhouse klónját pedig a Facebook Live-ba költözteti át.

Hirdetés

Kiszivárgott: pénzosztásba kezdhet a YouTube, 17 milliót kaphat egy személy

A YouTube-nál is érzik az online „rádióadásként” egyre népszerűbb podcastekben rejlő lehetőséget. A vállalat népszerű egyéni műsorkészítőket is szeretne meggyőzni arról, hogy a videómegosztón is közzétegyék tartalmaikat.

A cég szóvivője, Adelaide Coronado szerint a változtatások leegyszerűsítik a Facebook hangzó tartalmainak kínálatát.

A hír bizonyos szempontból nem váratlan. 2020-ban és 2021-ben az audiopiac rendkívül pezsgő volt: az olyan cégek, mint például az Amazon podcast-hálózatokat vásároltak fel, az élő beszélgetéseket biztosító Clubhouse értéke pedig rövid idő alatt elérte a 4 milliárd dollárt. A Facebook igyekezett meglovagolni a trendet, de úgy tűnik, kiderült, hogy nem éri meg költeni rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220503_facebook_podcast_meta#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Ő a legöregebb férfi a világon, most lesz 113 éves – elmondta, mi a hosszú életének titka

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …