2021. október 22., péntekMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2021.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Jó állapotú Hermész-fejszobrot találtak Athénban csatornázási munka közben

Hirdetés

Jó állapotú Hermész-fejszobrot találtak Athénban csatornázási munka közben

A görög mitológiában Hermész – Zeusz fia – az istenek hírnöke, a pásztorok, utazók, kereskedők, a súly- és hosszmértékek istene, az ékesszólás, az irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője volt.

Az istenséget öregkorában ábrázoló márvány fejszobrot pénteken találták 1,3 méter mélyen. A minisztériumi közlemény szerint az i.e. 4 század végéről vagy a 3. század elejéről származhat. Az athéni főpolgármester, Kosztasz Bakojannisz már szombaton fotót posztolt róla Facebook-oldalán.

A fej minden bizonnyal egy herma része volt, egy olyan négyszögletű kőoszlopé, amelyen rendszerint csak a fejet, esetleg a test felső részét és a falloszt faragták ki, és amely az ókori Athénban utcanevek hiányában igazította útba az utazókat.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany.instant_tudomany/20201115_Jo_allapotu_Hermeszfejszobrot_talaltak_Athenban_csatornazasi_munka_kozben#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Tovább csúszhat az Apple autója, fontos embert veszített a cég

Tovább csúszhat az Apple autója, fontos embert veszített a cég

Elveszítette autós projektjének első emberét az Apple – írta meg a The Verge a hivatalos …