2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Járványnézet jöhet a Google Térképbe

Járványnézet jöhet a Google Térképbe

Színekkel jelezheti majd a fertőzések számát.

Az androidos appokban folyamatosan kutató Jane Manchun Wong ezúttal a Google Térképekben talált egy fejlesztés alatt álló érdekességet, a jelek szerint az segítene a jövőben vizualizálni a koronavírussal diagnosztizált betegek számát a különböző országokban, továbbá azok nagyobb közigazgatási területein.

Járványtérképet kaphat a Google TérképForrás: Jane Manchun Wong / Twitter

A fejlesztés alatt álló COVID-19 réteget ugyanott lehetne aktiválni, ahol váltani lehet a normál, a műholdas és a domborzati térképek között, vagy épp bekapcsolható az Utcanézet. Jelenleg csak az USA tagállamairól képes fertőzöttségi információkat nyújtani, a szükséges adatokat többek közt a Johns Hopkins Egyetem webhelyéről veszi.

Természetesen jó kérdés, hogy mennyi praktikus értelme és jelentősége van a nézetnek, részben mivel a lebukott fejlesztői változata csak színezi a térképet: semmiféle kontextust sem tesz elérhetővé, ami segítené a mutatott helyzet értelmezését. Ez persze a funkció elérhetővé válásáig megváltozhat, már ha egyáltalán bevezetésre kerül a járványnézet.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200904-google-maps-koronavirus-terkep.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kitört a pankráció az EA játéka körül

Teljes árú játékba tett extra hirdetéseket a kiadó. Az EA sportjátékai igazi pénznyomdák: minden egyes …