2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Intelligensebb lesz a gyerek, ha videójátékokkal játszik

Hirdetés

Intelligensebb lesz a gyerek, ha videójátékokkal játszik

A Nature-ben megjelent legújabb tanulmány szerint összesen 9855 amerikai gyereket vizsgáltak azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van rájuk a videójátékozás. A szakemberek a 9-10 éves gyerekek agyi fejlődését és egészségi állapotát követték nyomon két éven át. Emellett azt is vizsgálták, hogy a játék a tartalomfogyasztás – televíziózás, YouTube- és Twitch-videók nézése –, valamint a közösségi oldalak – Facebook, TikTok – mellett milyen hatással van az intelligenciájukra.

A vizsgálat eredménye összhangban van a korábbi tanulmányok eredményeivel: a videójátékok nemcsak, hogy nem károsították, de még javították is a gyerekek intelligenciáját. A szakemberek szerint azoknál a 9-10 éves gyerekeknél, akik rendszeresen játszottak valamilyen videójátékkal, két évvel később nagyobb intelligenciaszint-növekedést tapasztaltak, mint azoknál a társaiknál, akik nem foglalkoztak ilyesmivel – írja az IFLScience.

A szakemberek azt találták, hogy azoknál, akik az átlagosnál több időt töltöttek a számítógép előtt, nagyjából 2,5 ponttal magasabb intelligencia-szintet tudtak mérni a korosztályuk átlagához képest.

Hirdetés

Elkészült a gamerágy, ami gombnyomásra fotellé alakul – videó

A videójátékos eszközök piaca egyre szerteágazóbb – Japánban például már gamereknek fejlesztett ágyat is kínálnak.

A képernyőidő más típusainak sem pozitív, sem negatív hatása nem volt a gyerekek intelligenciájára.

Torkel Klingberg, a svéd Karolinska Intézet Idegtudományi Tanszékének kognitív idegtudománnyal foglalkozó tudósa kiemelte: a képernyő előtt töltött idő fizikai aktivitásra, alvásra, mentális jóllétre vagy az iskolai eredményekre gyakorolt hatását nem vizsgálták, így ezzel kapcsolatban nem tud semmilyen eredményről beszámolni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220517_videojatek_gyerek_intelligencia_kutatas_felmeres#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Új remény a májbetegeknek: most először beültettek egy 3 napig testen kívül életben tartott donormájat

Új remény a májbetegeknek: most először beültettek egy 3 napig testen kívül életben tartott donormájat

A transzplantációt a Zürichi Egyetemi Kórház sebészei végezték el a transzplantációs osztály igazgatója, Pierre-Alain Clavien …