2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Hirdetésekkel válaszol majd a felhasználók kérdéseire az Amazon Alexája

Hirdetés

Hirdetésekkel válaszol majd a felhasználók kérdéseire az Amazon Alexája

A jelek szerint az Amazon nagyon szeretné elérni, hogy az Alexa felhasználói a jövőben többet vásároljanak. A cég egy új funkciót jelentett be, ami ezt segíti elő – ez a Customers Ask Alexa. A vállalat szerint a funkció lehetővé tenné a cégek számára, hogy reklámokkal válaszoljanak az olyan kérdésekre, mint például, hogy „hogyan távolíthatom el a macska/kutya szőrét a szőnyegből?”.

Ahogy a TechCrunch emlékeztet: korábban az ilyen kérdésekre általános tippeket adott válaszként az Alexa, az új funkció azonban ezekre a jövőben szponzorált termékleírásokkal válaszol majd.

A vállalat szerint az Amazon keresősávjában 2022 végétől, az Echo eszközökben pedig 2023 közepétől lesz elérhető az újdonság.

Hirdetés

Akár az elhunyt családtag hangján is szólhat majd a felhasználóhoz az Amazon Alexája

A funkció a gyász feldolgozásában is segíthet az Amazon szerint. Még nem tudni, mikor válik elérhetővé.

Az Amazon szerint egyébként a cégek által adott válaszokat (vagyis a reklámokat) moderálni fogja a vállalat, és elsőre csak azok a szervezetek próbálhatják ki, akiket az Amazon meghív. A hirdetők számára szélesebb körben 2023-tól lesz elérhető ez a fajta hirdetési mód.

Jó hír, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban indul el, így egy darabig eltart majd, mire Magyarországra is eljut.

Kérdés, a Customers Ask Alexa mekkora felháborodást vált majd ki a felhasználók körében. A plusz hirdetéseknek senki sem örül majd, arról nem is beszélve, hogy adatvédelmi aggályokat is felvet a funkció megléte.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220915_amazon_alexa_digitalis_asszisztens_reklam_hirdetes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …