2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Heteken belül megújul az androidos Firefox

Heteken belül megújul az androidos Firefox

Elérhetővé vált a régi változat utolsó nagy frissítése.

A mobilos híreket követők talán értesültek a fejleményről, hogy a Mozilla már egy éve javában dolgozik az androidos Firefox teljes újraírásán. Emiatt tavaly júliusban takaréklángra vette a stabil kiadásának gondozását, az elmúlt tizenkét hónapban szinte kizárólag kisebb bugokat és sérülékenységeket javított benne.

A kép csak illusztrációForrás: Julia Buchner / Flickr

Ha minden jól megy, akkor heteken belül búcsúzik ez a régi Firefox: a napokban kiadott Firefox 68.11-es változata lesz az utolsó verziója, augusztus 28-tól pedig leváltja a teljesen megújult változat. Ez nem csak átdolgozott felhasználói felületet hoz majd, hanem leváltja a weblapok megjelenítéséért felelős Gecko motort az érezhetően gyorsabban működő GeckoView-ra.

Firefox for Android 79 bétaForrás: Origo

További nagy fejlesztés, hogy ugyan az új Firefoxhoz az elődjétől eltérően nem lehet bármely a számítógépes Firefoxhoz készült kiegészítőt telepíteni, de amelyeket felajánl a Kiegészítők menüjében, azok legalább tisztességesen működnek, nem csökkentik számottevően a böngésző működési sebességét.

Az új androidos Firefoxot bárki kipróbálhatja, csak telepíteni kell a Play Áruházból a Firefox for Android Beta alkalmazást.

Forrás:
https://www.origo.hu/techbazis/20200728-uj-firefox-for-android.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Detektálják a földrengéseket az androidos mobilok

A világ legnagyobb figyelőhálózatát hozza létre a Google. Váratlan bejelentéssel sokkolt a Google, a következő …