2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Helyszínelő rendőrök között vágott át egy önvezető robot Amerikában

Hirdetés

Helyszínelő rendőrök között vágott át egy önvezető robot Amerikában

Az Egyesült Államokban már javában tesztelik azokat a robotokat, amelyek a futárokat helyettesítve önvezető módon szállítják ki a megrendelt ételt, vásárlást. Most egy Los Angelesben közlekedő szerkezetről került fel egy elég furcsa videó a Twitterre.

A felvételen a Serve Robotics egyik modellje látható, amint megközelít egy bűnügyi helyszínt, ahol a rendőrök éppen dolgoznak, majd át is hajt a területen.

A robot láthatóan tanácstalanul áll a gyalogátkelő előtt, amit már kordonnal vettek körbe a rendőrök. A tanácstalansága valószínűleg annak szólt, hogy egy ember áll előtte, aki nem nagyon akar odébb menni. Végül ő emelte fel a szalagot a robot előtt, hogy átférjen alatta.

A robot ezután átkelt az úttesten, majd ismét bizonytalankodott egy kicsit, végül pedig elindult egyenesen, tovább a járdán. Szerencsére a rendőrök nem épp ott helyszíneltek, akkor ugyanis jó eséllyel bekavart volna a bűn felderítésébe az eszköz – de legalábbis egy embernek elé kellett volna állnia, hogy feltartóztassa.

Bár a robot önvezető módja már láthatótlag megtanult közlekedni, ilyen helyzettel minden bizonnyal még nem találkozott. Éppen ezért kérdés, hogy mit tenne, ha például egy tűzeseten dolgozó tűzoltók között, vagy épp egy felvonuláson kellene átküzdenie magát. Ezeket a szituációkat láthatóan még meg kell tanulnia a gépnek. Erre jók lehetnek az ilyen tesztutak, ugyanakkor ezek kellően éles helyzetek ahhoz, hogy ne az utcán, hanem például egy szimulációban sajátítsa el a teendőket a gép.

(Kiemelt kép: Twitter / Film The Police LA)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220915_serve_robotics_onvezeto_robot_rendorseg_bunugyi_helyszineles#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …