2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Használ PIN-kódot a Netflix-fiókjához? Érdemes lenne

Hirdetés

Használ PIN-kódot a Netflix-fiókjához? Érdemes lenne

Azt már valószínűleg mindenki megszokta, hogy a telefonon őrzött képek és személyes adatok védelme miatt biometrikus azonosítást kell (de legalábbis tanácsos) használni. Ez lehet például az arc vagy az ujjlenyomat beolvasása is. Mások valamilyen kódot is megadnak, hogy az adott szolgáltatás fiókját nagyobb biztonságban tudják. Nos, ezt a Netflix esetében is meg lehet tenni – és kimondottan érdemes.

Ahogy a CNet rámutatott, a szolgáltató még 2020-ban döntött úgy, hogy a szülői felügyelet részeként bevezeti a PIN-kód használatának lehetőségét. Az eltelt időszakban megsokasodott kibertámadások és visszaélések miatt azonban nem csak a szülőknek javasolt használni ezt a könnyen beállítható funkciót.

Ahhoz, hogy egy PIN-kódot társítsunk az előfizetéshez, a következőket kell tenni:

Hirdetés

  1. Nyissunk meg egy böngészőt, és lépjünk a Fiók oldalra. (Fontos, hogy a beállítást a televízión/konzolon/telefonon nem lehet elvégezni.)
  2. Nyissuk meg a Profilok és Szülői felügyelet beállítást a kívánt profilnál.
  3. Változtassuk meg a Profilzáró beállításait.
  4. Adjuk meg a Netflix-fiókhoz tartozó jelszót.
  5. Majd pedig jelöljük be a PIN-kód szükséges jelölőnégyzetet a kiválasztott profil eléréséhez.
  6. Ezután már csak annyit kell tenni, hogy választunk négy, tetszőleges számot. A későbbiekben pedig már ezt a PIN-kódot kell majd megadnunk a profil megnyitásához vagy az onnan letöltött műsorok lejátszásához.

Ha szeretnénk, hogy a rendszer minden alkalommal PIN-kódot kérjen, amikor új profilt adnak a fiókhoz, válasszuk ki a PIN-kód szükséges új profilok hozzáadásához lehetőséget, és kattintsunk a Mentés gombra.

A PIN-kódot azért is érdemes hozzáadni a fiókhoz, mert így rajtunk kívül senki más nem tudja megváltoztatni a fiók beállításait.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

* * *

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220804_pin_kod_netflix_adatvedelem#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Csak még ijesztőbb lett a már eleve félelmetes humanoid robot, az Ameca – videó

Csak még ijesztőbb lett a már eleve félelmetes humanoid robot, az Ameca – videó

Nem ért véget az eddigi leghatékonyabbnak látszó humanoid robot, az Ameca fejlesztése – derül ki …