2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Ha felteszi ezt a programot a régi mobiljára, bármikor benézhet a lakásába

Hirdetés

Ha felteszi ezt a programot a régi mobiljára, bármikor benézhet a lakásába

Alfréd, hozza elő a Batmobilt! – mondja inasának az otthonát elhagyni kívánó Bruce Wayne. Alfred, rögzítsd, mi zajlik a lakásban! – mondhatja telefonjának a lakás elhagyása előtt bárki, aki letölti a telefonokra és táblagépekre – androidos készülékekre és iPhone-okra, iPadekre is – elérhető, Alfred Home Security Camera nevű otthonfigyelő alkalmazást.

Azt persze nem lenne életszerű, hogy az ember épp akkor hagyja otthon telefonját, amikor elmegy otthonról, de ez nem is szükséges a lakásfigyelő megoldás összebarkácsolásához. Friss adatok szerint a magyarok közel kétharmada (63%) tárol otthon használaton kívüli mobiltelefont. Sőt, az otthoni tárolást említők közel felének (46%) három vagy annál is több használaton kívüli mobil van az otthonában.

Egy ilyen készüléket érdemes minél inkább lecsupaszítani, azaz törölni róla mindent, amire új szerepében nem lesz szükség. Ez akár egy teljes gyári visszaállítást is jelenthet. Ha ezzel megvagyunk, már mehet is fel rá az említett alkalmazás, az Alfred, melynek beállítási folyamatán érthető lépéseken át vezet át a program. Az egész mindössze 3-5 percet vesz igénybe.

Hirdetés

Ez azonban még csak az egyik fele a beállításnak. Az alkalmazást ugyanis két készülékre kell telepíteni, a kameraként szolgáló mellett aktuális mobilunkra, amely a távoli képernyő szerepét tölti majd be. Összekapcsolásukhoz regisztráció és párosítás szükséges: így tudja a rendszer, hogy mindkét oldalunk mi vagyunk – így tudunk majd telefonunkról benézni a lakásunkba. (Hasznos extra, hogy webes felületet is kapunk a betekintéshez.)

Az app képes arra, hogy riasztást küldjön mobilunkra, amint a kameraként használt egység mozgást észlel a látóterében. A rendszer kétoldalú kommunikációt enged, azaz hallhatjuk is a szobába lépőt, illetve beszélhetünk is hozzá. (Ez egy kisállat esetén is hasznos funkció lehet, bár ha még nem szokott hozzá ilyesmihez, jó eséllyel addig keresi a hang forrását, míg óhatatlanul is fel/leborítja a kamerát.) A fejlesztő babamonitorként is ajánlja alkalmazását.

© Alfred Labs

Otthonunk élő videós közvetítését megoszthatjuk másokkal is.

Mindezt akár wifin, akár mobilneten keresztül, de utóbbi esetben természetesen aktív előfizetéssel bíró SIM-kártyát kell helyeznünk régi telefonunkba.

© Alfred Labs

Az Alfred ingyenes, de aki kifizet az Alfred Premium szolgáltatásért havi 1200 vagy évi 9300 forintot, az HD minőségű képet nézhet a lakásából – ehhez természetesen az is szükséges, hogy a régi telefon kamerája elég jó legyen –, valamit reklámmentességet és videórögzítési lehetőséget is kap.

Az így biztonsági kamerává alakított telefon beállítható a polcra könyvek közé is, de akár egy kisebb állvány is vásárolható kifejezetten erre a célra néhány ezer forintért a műszaki üzletekben, vagy akár a lakberendezési boltokban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220923_regi_mobil_biztonsagi_kamera_ingyenes_alkalmazas_app_alfred_home_security_camera_otthonfigyelo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Egy otthonról dolgozó anyuka fejtette meg Al Capone titkos kódrendszerét

Az 1920-as években bevezetett alkoholtilalom következtében olyan gengszterek emelkedtek fel, mint Lucky Luciano, Bugs Morane …