2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Gyógynövényekből készült teát ajánl az észak-koreai állami média a koronavírus fertőzésre

Hirdetés

Gyógynövényekből készült teát ajánl az észak-koreai állami média a koronavírus fertőzésre

Észak-Korea a koronavírus omikron változatának terjedése ellen küzd, csak éppen nincsenek vírusellenes gyógyszereik. Ezek híján alternatív gyógymódokat kínál az állam a betegeknek – írja a BBC.

A Rodong Simnun újság azoknak, akik nem súlyos betegek gyömbér-, fűzfalevél- vagy loncteát ajánlott.

A BBC megjegyezte, a forró italok enyhíthetik a Covid egyes tüneteit, például a torokfájást vagy a köhögést, és segíthetnek a folyadékpótlásban, ha a betegek a normálisnál több folyadékot veszítenek. A gyömbér és a fűzfalevél emellett enyhíti a gyulladást és csökkenti a fájdalmat. Magára a vírusra azonban hatástalanok.

Hirdetés

Meglepő eredményre jutottak a tudósok a hosszú Coviddal kapcsolatban

A Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói szerint a koronavírus-fertőzöttek 30 százaléka szenved a hosszú Covidtól.

Az észak-koreai állami média nemrégiben interjút készített egy házaspárral, akik azt javasolták, hogy reggel és este sós vízzel gargarizáljanak. Arról is beszámoltak, hogy ezer tonna sót küldtek Phenjanba, hogy “fertőtlenítő oldatot” készítsenek belőle.

A súlyosabb betegeknek azt tanácsolták, hogy használjanak fájdalomcsillapítókat, például ibuprofent, valamint amoxicillint és más antibiotikumokat. Az ibuprofén (és a paracetamol) csökkentheti a lázat és enyhítheti az olyan tüneteket, mint a fejfájás vagy a torokfájás. Azonban a vírus ellen ezek is hatástalanok.

Az egészségügyi rendszer különösen Phenjanon kívül rendkívül gyenge, és mindenben hiányt szenved, ráadásul a járványhelyzet súlyos az országban, mivel a lakosság oltatlan.

Jobban védhet a negyedik Covid-védőoltás, mint a harmadik

Egy új brit kutatási eredmény szerint hatékonyabban védi az immunrendszert a negyedik Covid-védőoltás, mint a harmadik.

Szerdára virradóan 232 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek Észak-Koreában, ezzel a fertőzöttek száma meghaladja az 1,7 milliót. A betegségbe az elmúlt 24 órában hatan haltak bele az országban, ezzel a vírus halálos áldozatainak száma 62-re nőtt – jelentette a helyi állami média a járvány kezeléséért felelős központra hivatkozva.

Phenjannak nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiségű koronavírusteszt ahhoz, hogy felmérjék a járvány valós elterjedését, ezért a lázban szenvedők számáról adnak hírt. Nemzetközi járványügyi szakértők szerint a valós fertőzöttség sokkal magasabb lehet Észak-Koreában, hiszen a covid nem mindig okoz lázat, így tesztelés hiányában sokaknál nem mutatható ki, hogy elkapták-e a vírust.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220520_gyogynoveny_tea_eszak_korea_koronavirus_fertozes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Új remény a májbetegeknek: most először beültettek egy 3 napig testen kívül életben tartott donormájat

Új remény a májbetegeknek: most először beültettek egy 3 napig testen kívül életben tartott donormájat

A transzplantációt a Zürichi Egyetemi Kórház sebészei végezték el a transzplantációs osztály igazgatója, Pierre-Alain Clavien …