2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Fura hiba: beremeg az új iPhone

Hirdetés

Fura hiba: beremeg az új iPhone

Érdekes hibáról számolt be néhány felhasználó a két drágább iPhone, az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max esetében. Amikor telefonjaik hátsó kamerarendszerét harmadik féltől származó alkalmazásokkal együtt használják, akkor a hátsó kamera főlencséjének remegését tapasztalják, például ha megnyitják a Snapchatet, a TikTokot vagy az Instagramot. Az iPhone alapértelmezett kameraalkalmazásánál viszont nincsen semmi probléma.

Az alábbi videót egy iPhone 14 Pro-felhasználó osztotta meg, és valós időben látható a szóban forgó probléma.

Néhány iPhone 14 Pro felhasználó azt állítja, hogy a probléma az optikai képstabilizációhoz (OIS) kapcsolódik. Ez egy olyan funkció – magyarázza a Phone Arena –, amely megpróbálja megakadályozni, hogy a videó elmosódjon a felhasználó mozgása miatt, amikor rögzíti azt. Ezt úgy érik el, hogy egy modult mozgatnak az iPhone belsejében, hogy kompenzálják a telefont tartó iPhone-felhasználó kezének remegését. És valószínűleg ennek a modulnak a mozgása magyarázza a fenti videó hátterében hallható fémes hangot.

Hirdetés

Néhány napja még volt nem világos, hogy az Apple-nek kellene-e kiadnia egy szoftverfrissítést, vagy az érintett harmadik fél alkalmazásait kellene-e frissíteni az új iPhone-okhoz. Azonban az Apple már elismerte a létezését, sőt, a szóvivőjük azt mondta a CNBC-nek, hogy már úton van a frissítés. Addig viszont az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max tulajdonosainak jobb kerülniük a kamera megnyitását olyan alkalmazásokban, mint a Snapchat, a TikTok vagy az Instagram, ha aggódnak a hátsó kamerarendszer esetleges károsodása miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220922_apple_iphone_14_pro_hatoldali_kamera_remegese_ois_miatt_optikai_kepstabilizator#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

A világ legolcsóbb árama 500-szor kevesebbe kerül, mint a magyar – ezt használja ki egy …