2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Tech / Frissítette az iPhone-ját, és azóta hamarabb lemerül? Nincs egyedül, de nincs is miért aggódnia

Hirdetés

Frissítette az iPhone-ját, és azóta hamarabb lemerül? Nincs egyedül, de nincs is miért aggódnia

Letölthető az iOS 16, és annyi újdonságot hozott magával, hogy sokan gondolták úgy, érdemes minél hamarabb telepíteni, feltéve persze, hogy ezt az iPhone-juk is lehetővé tette. Mint a napokban kiderült, kissé nagyobb is volt a telepítési kedv, mint tavaly, az iOS 15 esetében. Viszont a telepítés után sokan észrevették, hogy hamarabb lemerül telefonjuk akkumulátora, mint korábban, és nem ez az első mobil operációs rendszer, amelyik esetében ilyesmi történik.

Jött egy nagyon zavaró változás az iPhone-okra, mutatjuk, hogyan tud megszabadulni tőle

Aki frissített már az új iOS 16-ra, valószínűleg szembesült az appok alatt megjelent extra keresési lehetőséggel. Szerencsére nem kell megszokni.

Persze nem csupán az akkumulátor lemerüléséről van szó, inkább az a korrekt megfogalmazás – a ZDNet szavaival élve –, hogy három, akkumulátorral kapcsolatos probléma jelent meg. Az egyik az akkumulátor töltöttségének igen gyors csökkenése a telepítési folyamat során, a másik az akkumulátoros üzemidő látványos csökkenése közvetlenül az iOS 16 telepítése után, végül pedig az akkumulátor maximális kapacitásának csökkenése a telepítés után. Az idézett forrás sorra veszi a három esetet, és szerencsére megnyugtató magyarázattal szolgál. De vegyük sorba ezeket.

Hirdetés

Az akkumulátor töltöttségének igen gyors csökkenése a telepítési folyamat során. Nem kell megijedni, ez egy teljesen normális jelenség. Egy teljes operációsrendszer-frissítés során sok mindennek meg kell történnie, például le kell tölteni és ellenőrizni kell a frissítést, elegendő helyet kell biztosítani a frissítéshez, végre kell hajtani a frissítést, majd a kötelező tisztításokat utána, és a többi, apróbb, kapcsolódó feladatot. Ez mind energiát igényel, sokkal többet, mint amennyire a mindennapi használat során szükség van, így teljesen normális, ha az akkumulátor töltöttsége gyorsan zuhan.

Az akkumulátoros üzemidő csökkenése közvetlenül az iOS 16 telepítése után. Ez is igen gyakori jelenség. A frissítés telepítése utáni belső folyamatok akár napokig is tarthatnak. Az akkumulátor újrakalibrálása az egyik ilyen feladat, és ez azt a benyomást keltheti, hogy az akkumulátor gyorsabban lemerül. A szakértők azt tanácsolják, hogy ilyenkor használjuk néhány napig a szokott módon az iPhone-unkat, és valószínű, hogy minden probléma magától megoldódik. Érdemes emellett rendszeresen frissíteni az alkalmazásokat, ugyanis egy hibás alkalmazás is okozhatja a fenti gondot. Amikor pedig az Apple elkerülhetetlenül kiadja az iOS 16.0.1 frissítést, telepítsük ezt, mert valószínűleg egy sor javítást tartalmaz, és ha tényleg probléma van az akkumulátor gyors lemerülésével, akkor azt is megoldhatja.

Nézze csak: szinte biztos, hogy eddig ön is rosszul töltötte a telefonját

Nem csak azért tart ki olyan rövid ideig az okostelefonja, mert a gyárban nem raktak elég nagy akkumulátort bele. A jelenség mögött részben az áll, hogy rosszul töltjük, szinte mindannyian.

Az akkumulátor maximális kapacitásának csökkenése a telepítés után. Ha a Beállításokban az Akkumulátor/Akku állapota lehetőségre kattintunk, megtaláljuk a Maximális kapacitást. Ez az akkumulátor új korához viszonyított kapacitásának a mértéke, azonban van, aki szerint nem igazán mond semmi értelmeset az akkumulátor tényleges állapotáról.  Az iPhone akkumulátorának legalább három évig jónak kell lennie. Ezek után pedig valószínűleg gondolkodni kell a kicserélésén.

Összességében elmondható, hogy az iOS 16 telepítése után tapasztalható kapacitásproblémák általában egy héten belül megoldódnak, vagy legkésőbb akkor, amikor az Apple kiadja az operációs rendszer javítását, vagy nem érkezik frissítés egy hibás alkalmazáshoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20220921_apple_iphone_ios16_rovidebb_uzemido_akkumulator_problemak_magyarazat_megoldas#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

Ez történt: Egy magyar cég megoldotta, hogy 500-szor olcsóbb árammal működjön

A világ legolcsóbb árama 500-szor kevesebbe kerül, mint a magyar – ezt használja ki egy …